Noordenveld houdt blazersklas

RODEN Steeds meer volwassenen willen graag muzieklessen volgen. Maar ze worden vaak afgeremd, omdat er gedacht wordt dat het te moeilijk zou zijn om een instrument te leren bespelen.

Muziekvereniging Noordenveld heeft het tegendeel bewezen en gaat voor de derde keer op rij starten met een blazersklas voor volwassenen. In 10 lessen komen verschillende aspecten aan bod, waaronder kennismaken met het instrument, het bespelen van het instrument, noten leren lezen en samen spelen. Kortom het hele scala van muziek leren spelen komt voorbij.

Maar ook voor volwassenen (18-plus) die al eerder een instrument hebben bespeeld zou deze blazersklas van muziekvereniging Noordenveld een nieuwe start kunnen zijn. Er zijn diverse instrumenten voor de blazersklas beschikbaar gesteld. Zo kun je denken aan de volgende instrumenten; klarinet, trompet, althoorn, trombone, euphonium dwarsfluit, tuba.

Super gevoel

“Een muziekinstrument bespelen geeft plezier, het is ontzettend leuk om te doen en het geeft je een super gevoel dat je na een aantal lessen een liedje kan spelen”, aldus Jacqueline Hagenauw, die na 28 jaar door een weddenschap, weer begonnen is met een instrument te leren bespelen. Ook Gerda Jeeninga is een goed voorbeeld van iemand die na 25 jaar weer begonnen is en nu met haar Euphonium de sterren van de hemel speelt. Beide spelen nu in het orkest van muziekvereniging Noordenveld.

De twee blazersklassen die afgelopen jaar zijn opgezet, zijn een succes. „We hebben negen deelnemers in opleiding en drie die door de blazersklas nu meespelen bij het orkest. We kunnen zeker spreken van een zeer geslaagd project, en we willen door”, zegt Jacqueline. De deelnemers van de blazersklas zijn enthousiast en willen verder met les volgen en dat heeft ons als muziekvereniging nog enthousiaster gemaakt.

De blazersklas start op woensdag 6 februari in het muziekcentrum ‘Het Akkoord” Klimop 2b van 20.00 tot 21.00 uur. De lessen zijn 8 per lesavond, aanmelden kan tot 3 februari. De lessen zijn verder op dinsdagavond.Een uniek en gedurfd concept, tot voor vorig jaar niet eerder gedaan in de gemeenteNoordenveld, maar wel één die gegroeid is naar succes. Voor aanmelden: Jacqueline Hagenauw, telefoon 06-22259694 of mail naar: algemenezaken@mvnoordenveld.nl