GS bezoekt Noordenveld

RODEN - Gedeputeerde Staten gaan woensdag op bezoek bij de ‘binnensteden’ van de zeven grootste kernen in Drenthe die subsidie ontvangen vanuit het Binnenstadsfonds.

Het college wil met eigen ogen zien wat de effecten zijn van de 13 miljoen subsidie die zij de afgelopen twee jaar hebben verstrekt aan de gemeenten. De collegeleden brengen een bezoek aan Beilen, Roden, Assen, Emmen, Coevorden, Hoogeveen en Meppel.

In Roden licht het college toe wat het doel is van hun reis langs de binnensteden en blikt zij terug op wat twee jaar Binnenstadsfonds heeft opgeleverd. Wethouder Henk Kosters geeft vervolgens, namens het college van Noordenveld, een toelichting op de plannen voor Roden. In december 2018 hebben Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten voorgesteld om een bijdrage toe te kennen aan Roden.

Binnenstadsfonds

In 2017 werd het Binnenstadsfonds opengesteld met een bedrag van 13 miljoen euro voor een impuls in de ‘binnensteden’ van de zeven grootste kernen van Drenthe. Doel: compacte toekomstbestendige ’binnensteden’ in Drenthe, met minder leegstand.

Om een bijdrage te kunnen ontvangen uit het fonds dienen gemeenten een plan en uitvoeringsprogramma op te stellen in overleg met ondernemers en inwoners, waarin een eigen bijdrage is opgenomen en een bijdrage van particulieren. Eind 2018 besloot het college ook een bijdrage toe te kennen aan Roden.