KV Noordenveld blijft ongeslagen

RODEN - KV Noordenveld behoudt de ongeslagen status na winst tegen ckv V&V.

Zaterdag speelden beide selecties hun eerste wedstrijd van 2019 in het altijd sfeervolle Sportcentrum De Hullen tegen de selecties van Vlug en Vaardig (V&V) uit het Friese Garyp. Nadat Noordenveld 2 een verdienstelijke 27-20 overwinning had geboekt, traden de beide hoofdmachten tegen elkaar aan in de arena.

Speler Jan Jacob van der Zee van V&V liet in het programmaboekje optekenen dat de wedstrijden tussen Noordenveld en V&V altijd vol strijd zitten.“Met het mes tussen de tanden, mouwen opstropen, Noordenveld proberen te ontregelen en hopen op een stuntje”. De vele toeschouwers werden echter getrakteerd op een ‘oliebollenpot’ , waarin uiteindelijk de oranje tijgers het minst slecht presteerden: 18-12.

Noordenveld begon sterk aan de wedstrijd en na de 0-1 voor de gasten scoorde het team van trainer/coach Matthijs Roelfsema 5 keer op rij door afstandstreffers van Riekje de Boer–ter Steege, Anna de Boer, Sven Stobbe en Amber Bangma en een benutte vrije worp van Jaap de Boer. V&V bleek echter een stugge tegenstander en met 2 afstandstreffers en 1 strafworp werd het verschil teruggebracht tot 1 treffer (5-4).

Prijsschieten

In het tweede deel van de eerste helft leek het op prijsschieten voor de Roners. Er werden echter erg veel schoten gemist, en ondanks de vele rebounds was Noordenveld weinig effectief in de afronding in deze fase. Noordenveld scoorde in dit tweede kwart van de wedstrijd maar 3 keer, terwijl het er gelet op de mogelijkheden een veelvoud hiervan had moeten zijn. Aangezien de Friezen de hun aangereikte mogelijkheden wel benutten (strafworp, vrije worp en doorloopbal) stond er bij rust een magere 8-7 op het scorebord.

Na de rust scoorde V&V de gelijkmaker en konden de (mede)koploper en de nummer 6 van deze competitie opnieuw beginnen. De wedstrijd werd er niet beter op. Zo werden de vele toeschouwers op de hoofdtribune in Sportcentrum De Hullen getrakteerd op foutieve passes, gemiste strafworpen en veel gemiste schoten. V&V kon lange tijd in het spoor blijven van Noordenveld, maar onder meer door 4 treffers van topscorer Amber Bangma en 2 rake treffers van Romée de Rink, trok Noordenveld uiteindelijk toch aan het langste eind. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van de Linde stond er zodoende een 18-12 eindstand op het scorebord.

Lering

Om koploper te zijn en te blijven moeten ook slechte wedstrijden worden gewonnen en dat deed Noordenveld dan ook. Wel zaak om de wedstrijdbeelden nog eens terug te kijken en hieruit lering te trekken voor de komende wedstrijden. Door deze uitslag blijft Noordenveld samen met de studenten van de Parabool (26 januari de tegenstander in De Hullen) ongeslagen aan kop gaan. Scores: Amber Bangma (5), Jasper Lütter (3), Romée de Rink (2), Riekje de Boer–ter Steege (2), Jaap de Boer (2), Sven Stobbe (1), Anna de Boer (1), Robin van Bolhuis (1), Jesse van der Scheer (1).

De volgende wedstrijd van Noordenveld is zaterdag 19 januari om 20.00 uur in Balk tegen kv Harich 1. (Foto’s KV Noordenveld.)