Back to the eighties in Melkfabriek in Bunne

BUNNE - 't Ontluikend Bloempje speelt Punk op ‘t darp. De toneelvereniging neemt haar publiek tijdens de komende uitvoeringen mee naar de tachtiger jaren.

In het industriële karakter van de Melkfabriek in Bunne is het podium omgetoverd tot het dorpse café van Grats Wubbels. Het stuk speelt zich af in deze periode en dit zal ook zeker te merken zijn. Daarnaast speelde 't Ontluikend Bloempje dit zelfde stuk ook al eens eerder, in de jaren 80.

Als de vrijgezelle Grats met advies van kameraad Harm moderne plannen voor zijn dorpscafé heeft bedacht, is er ook personeel nodig. Het uitzendbureau stuurt een nogal bijzondere verschijning, mét huisdier, die Grats en Harm de stuipen op het lijf jaagt.

Ambtenaar

Als toevallige voorbijgangsters ook nog aankomen, blijkt Harm ineens met een stuk of wat vrouwen opgescheept te zitten en is zijn café ook een hotel en camping geworden. En dat terwijl hij jarenlang maar één klant had. Dat blijft de ambtenaar van de gemeente niet onopgemerkt, terwijl hij eigenlijk het café voor iets anders kwam bezoeken. En wat is er gebeurd met de vriendin, die Grats misschien toch wel blijkt te hebben?

Kortom, een stuk met een hoop misverstanden en onduidelijkheden die zorgen voor een middag of avondje heerlijk ouderwets lachen. Hét motto van 't Ontluikend Bloempje.

Regie

De regie van het stuk is in handen van Alinda Hegger. Zij speelde de vorige keer dat 't Ontluikend Bloempje dit stuk opvoerde de rol van punker Angel. Alinda sloot het afgelopen jaar haar regieopleiding succesvol af met maar liefst 6 (!) uitverkochte voorstellingen van het stuk Mijn Slappe Komedie Voor Vier Mensen Een Handjevol Personeel En Een Tafel Die Niet Vrijkomt.

Punk op ‘t darp wordt gespeeld op 26 januari en 2 februari om 20.00 uur en op 27 januari en 3 februari om 14.00 uur in De Melkfabriek in Bunne. Op zondag 3 februari is er na afloop van de voorstelling een stamppotbuffet. Kaarten zijn verkrijgbaar tijdens de kaartverkoop op donderdag 10 januari vanaf 19.30 uur in De Hardenstee (tegenover Peizerweg 5) in Bunne. Daarna zijn kaarten te reserveren via www.neisputter.nl.