Drents Vocaal Ensemble in Norg

Norg - Drents Vocaal Ensemble zingt over de Liefde en het Leven in de Norger kerk. Zondag 13 januari, 15:00 uur, geeft het ensemble in de Margarethakerk een bijzonder concert met een gevarieerd en expressief programma van Spaanse liederen onder de titel ‘Van de liefde en het leven’. Het eerste blok bevat gemengde middeleeuwse stukken waarna de ballade Negra sombra van Juan Cápon volgt, die symbolisch is geworden voor Galicië.

Na de pauze zingt het koor vier delen van de Romancero Gitano. Deze gedichtencyclus van Federico García Lorca (1852-1909) werd getoonzet voor koor en gitaar door de Spaanse neoromantische componist Marcel Castelnuovo -Tedesco (1895-1968). Gitarist Levi Akkerman begeleidt het koor in dit werk en speelt daarnaast enkele werken van componist en gitarist Francesco Tarrega (1852-1909).

Folkloristisch

Het laatste blok omvat liederen van de Argentijnse componist Carlos Guastavino (1912-2000). Hij verwerkte populaire en folkloristische ritmes en melodieën in een romantisch-klassieke stijl. Het koor zingt o.a. zijn ‘Se equivoco la paloma’, een lyrische toonzetting van ‘La paloma’ van de Spaanse dichter Rafael Alberti.

Toegangskaarten zijn voor 11,50 euro in voorverkoop te verkrijgen bij Boekhandel Daan Nijman in Roden, tickets.daannijman.nl en de Wereldwinkels in Leek en Norg (ma-vr 14-17 uur). Zie voor meer informatie www.cultureleraadnorg.nl