Marjolein de Graaff met Deugzucht in Roden

RODEN - Cabaratiere Marjolein de Graaff speelt vrijdag 11 januari haar debuutvoorstelling Deugzucht in Theater De Winsinghhof in Roden.

Dit seizoen speelt Marjolein de Graaff haar eerste avondvullende theatervoorstelling Deugzucht. Met haar achtergrond in theater en klassieke muziek maakt zij van dit debuut een verrassende mix van conference, kleinkunstlied en een toefje klassiek..

In haar planeetreddende one-woman show weet Marjolein de Graaff op geraffineerde wijze kleinkunst en opera te verweven met haar onverstoorbare streven naar een betere wereld. Daarbij springt zij moeiteloos van de sloppenwijken van Jakarta naar het leed van een verwaarloosde kamerplant. Met subtiele humor baant zij zich een weg door wegwerpfeestjes en de kleren van de doden. Bij vlagen vilein, dan weer poëtisch en troostend: dit is cabaret voor de doordenker. Na afloop zal de bezoeker zich nog vaak afvragen: mag dit eigenlijk wel, van Marjolein?

Marjolein de Graaff won in 2014 het Utrechts Kleinkunstfestival en bereikte in 2015 de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In de luwte schreef en schaafde zij daarna aan een avondvullende voorstelling, waarbij zij met optredens op festivals, open podia en besloten voorstellingen de publieksreacties op haar nieuwe vondsten peilde. In het maakproces werkte ze samen met Jessica Borst, George Groot en voegde ze pianist René Veen toe aan haar programma. Meer info: www.leinkunst.nl