Peizer patissier Anika derde in Pastry Battle

Peize - Anika van der Veen (25) uit Peize is donderdag samen met Stephanie van Sonderen derde geworden tijdens The Dobla Pastry Battle, die gehouden werd op de Horecava in Amsterdam.

Deze wedstrijd met patisserie van het hoogste niveau wordt jaarlijks in binnen- en buitenland georganiseerd door Dobla, wereldwijde speler op het gebied van chocoladedecoraties. Het deelnemersveld bestond uit zeven teams van gerenommeerde chefs en patissiers en hun leerlingen, vanuit heel het land.

De teams moesten in de wedstrijdkeukens van Gastronomisch Gilde hun moderne versie van een Charlotte Russe-taart en klassieke friandises maken, en kregen tot slot een BlackBox-opdracht. 

Jury

De jury bestond uit drie gerenommeerde vakmensen: Adriaan van Haarlem, Michel Willaume en Jeroen Goossens, winnaar van The Dobla Pastry Battle 2018. Na winnaars van 2019 Tineke Hendrikse en David de Jong eindigde het team van het Okura Hotel, dat bestond uit Amy Kotterer uit Amsterdam en Rick van der Drift uit Hoofddorp, dit jaar op de tweede plaats. Anika van der Veen uit Peize en Stephanie van Sonderen uit Wijchen maakten het podium compleet.

De deelnemers aan The Dobla Pastry Battle 2019 waren niet de minsten. De zeven teams bestonden uit Alberto van de Water en Lisa Weber (De Polderei, Anna Paulowna), Amy Kotterer en Rick van der Drift (Hotel Okura, Amsterdam), Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen (Bakkerij Albertema, Peize & Sanadome, Nijmegen), Ruben van Trigt en Bram Wakker (Tops’s Edelgebak, Bilthoven), Sebastiaan Kikkert en Mark Jonker (La Grande Brasserie Bodon, Amsterdam), Tineke Hendrikse en David de Jong (Culinair Centrum Beverwijk) en Wouter Westerhof en Matthijs van de Tuin (Hotel Theater Figi, Zeist).

Dobla is in 1950 in Nederland opgericht als een klein familiebedrijf. Inmiddels is het een wereldwijde speler op het gebied van chocoladedecoraties en staat het garant voor top-patisserie. Het bedrijf onderscheidt zich met een uniek en innovatief assortiment handgemaakte chocoladedecoraties. Tegenwoordig heeft Dobla meer dan 450 mensen in dienst en staan er fabrieken en kantoren in België, Vietnam en de Verenigde Staten met daarnaast een verkoopkantoor in Hong Kong. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Dobla is actief in meer dan 60 landen wereldwijd. Meer informatie: www.dobla.com.