Nieuwjaarsvisitie Norch met Jans Polling

NORG - De Historische Vereniging Norch houdt op donderdag 10 januari 2019 aanvang 20.00 uur, haar traditionele nieuwjaarsvisite in de Brinkhof te Norg.

Voorgaande jaren werd er vaak een toneelstuk opgevoerd bij de “Nijjoarsvisite”, helaas is het voor dit jaar niet mogelijk om hier een vervolg aan te kunnen geven. Toch is het bestuur er in geslaagd om een aantrekkelijk alternatief te kunnen aanbieden. Onder het genot van een zeupien en rollegies gaat Jans Polling, bekend van RTV Drenthe, een uiterst genoeglijke avond verzorgen.

Velen kennen hem van het muziekprogramma ‘Pollings Passie’ op zondagmorgen bij RTV Drenthe. Jarenlang vormde hij samen met André Damming het “Duo Dampo”, die gedurende bijna 15 jaar in de streektaal, zeer succesvol in diverse zalen en theaters optraden.

Verhalen

Bij de “Nijjoarsvisite” van de Historische Vereniging Norch komt hij verhalen vertellen. Hiermee is hij vooral bekend geworden op Radio Drenthe waar hij ze tien jaar lang wekelijks vertelde. Deze verhalen gaan over de belevenissen met zijn gezin, bestaand uit vrouw, twee dochters, een zoon (allen inmiddels volwassen) en een hond. Het eeuwige probleem van het opvoeden van kinderen in de leeftijd van 12 tot ruim 20 en de relatie met zijn vrouw en de buitenwereld wordt door hem met een humoristische, milde en relativerende glimlach bekeken.

Zijn verhalen doet hij in de Drentse streektaal, op een manier die voor iedereen zeer begrijpelijk is. Tijdens zijn 'verteluurtje' voert hij u soms met een brede schaterlach, soms met een melancholieke glimlach mee langs de onbekende en diepe afgronden van het vader- en opvoederschap. Daarnaast houdt hij het publiek regelmatig een spiegel voor en maakt hij het deelgenoot van zijn eigen, relativerende en humoristische kijk op het leven.