Nieuwjaarsevent voor heel sportend Drenthe

REGIO - Drenthe is in 2019 European Community of Sport. Dat vieren we samen met heel sportend Drenthe tijdens het Nieuwjaarsevenement op 18 januari 2019.

Vanaf 16.00 uur is er een avontuurlijk programma op en rond het TT circuit. De titel ‘European Community of Sport 2019’ is een bekroning op alle sport- en beweegactiviteiten die in Drenthe, veelal door vrijwilligers, worden georganiseerd. Juist daarom wordt dit evenement breed opgezet en is heel (sportend) Drenthe uitgenodigd.

Alle sporters, vrijwilligers en verenigingen in Drenthe zijn uitgenodigd om gezamenlijk het sportjaar te openen. In een sportief en avontuurlijk programma viert Drenthe met alle genodigden het behalen van de titel. Ook is deze bijeenkomst het startschot van een jaar waarin we nog meer aandacht geven aan de titel Europese sportregio.

Programma

Het TT Circuit wordt ondergedompeld in winterse sferen. Grijp de kans om voet op het circuit te zetten en letterlijk het asfalt van the Dutch TT onder uw voeten te voelen. Al lopend laten we zien waar we als Drenthe trots op mogen zijn als het gaat over sport. Doe mee het wervelende en verrassende programma en sluit aan bij de grootste sportclub, Sportclub Drenthe. Beleef en ontmoet sportend Drenthe en ga met ons het sportavontuur aan. Aanmelden kan via drenthe-beweegt.nl/CoS2019

De titel European Community of Sport 2019 is één van de sporttitels die ACES, de sport-uitvoeringsorganisatie van de Europes Unie, jaarlijks uitreikt. In de afgelopen jaren hebben diverse steden een vergelijkbare titel ontvangen. Drenthe is de eerste Nederlandse regio (community) die deze titel ontvangt.

De titel is een waardering voor de vele initiatieven die op het gebied van sport in Drenthe plaatsvinden. Sport en bewegen is een zichtbaar onderdeel van de maatschappij en wordt voor vele doeleinden ingezet. De titel komt dan ook een ieder die iets met sport en bewegen in Drenthe doet toe.