Werkgroep ‘Hullenbosje’ zoekt helpers

RODEN - De werkgroep “ Hullenbosje” (ontstaan door betrokken bewoners van Roderveld en Hullenveld) zoekt vrijwilligers om te helpen bij de opschoondag op zaterdag 12 januari.

In samenwerking met de gemeente en boomverzorging Erenstein gaan we deze keer de zijpaadjes in het bos aanpakken. De bedoeling is om de grassen en bramenstruiken daar worden gesnoeid. Ook bij de al nieuw aangeplante bomen moeten de bramenstruiken verwijdert worden. De vrijwilligers zullen dan het snoeiafval, het zwerfafval en andere zaken die niet thuishoren opruimen, zodat iedereen weer kan genieten van een schoon en goed toegankelijk wandelbos.

Het hoofdpad en de waterafvoeren zijn gelukkig al aangepakt door de gemeente. De wandelpaden zijn nu zo gemaakt dat ook mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel er gebruik van kunnen maken. (Dus geen toegang voor paarden, scooters en ATB/crossfietsen).

Wie een ‘groen hart’ heeft en mee wil helpen het bosje te behouden om reeën, eekhoorns en veel vogels kunt blijven spotten, kan helpen. Hoe meer mensen, hoe leuker het wordt en hoe sneller het werk is gedaan. De start om 9.30 uur op zaterdag 12 januari (bij slecht weer op zaterdag 26 januari). Start bij ingang bosje aan sportveldje Zijpendal.

Meer informatie over onze activiteiten in en rond het Hullenbosje is te vinden op de website van de wijk Hullenveld (www.hullenveldroden,nl) of van Roderveld (www.wijkbelangenroderveld.nl) Graag aanmelden met naam, telefoonnummer en e-mailadres bij tjitskekind@xs4all.nl of telefoon 06 19 99 71 02.