Loopfietsen voor de jongste ‘fietsers’

Bob van der Velde en André Steenbergen hebben vrijdag namens DVEN accountants adviesgroep 15 loopfietsen overhandigd aan wethouder Alex Wekema. De overhandiging was tijdens de Drenthe200, die voor de derde keer start en finish in Roden had.

Naast de Kids Nite Ride, is er nu dus spektakel voor de jongste kinderen. De loopfietsen zijn voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Na de overhandiging konden de aanwezige kinderen het parcours verkennen met aansluitend een race op het Drenthe200 parcours, waarbij ze op het RTV Drenthe podium werden gehuldigd.

DVEN (voorheen De Vries Everts en Numan) accountants adviesgroep bestaat dit jaar 75 jaar en heeft om dit heuglijke feit te vieren een budget beschikbaar gesteld voor een maatschappelijk doel. Dit is ‘Kop van Drenthe Op Fietse naar school’ geworden. Er zijn door DVEN 15 loopfietsen met helm en een kar voor het transport ter beschikking gesteld aan de gemeente. Evenementenorganisaties, scholen, kinderopvang, peuterspeelzalen, wijkbelangenverenigingen etcetera kunnen hier gebruik van maken. DVEN wenst de toekomstige gebruikers veel fietsplezier. (Foto’s Germ Geersing.)