Loopfietsfeest voor jongste jeugd in Roden

Roden - Vrijdag 28 december om 12.00 uur overhandigen Bob van der Velde en André Steenbergen namens DVEN accountants adviesgroep 15 loopfietsen aan wethouder Alex Wekema op De Brink te Roden.

Deze dag vindt de Drenthe200 voor de derde keer plaats en de start en de finish is ook deze editie weer in Roden. Naast de Kids Nite Ride, is er nu ook spektakel voor de jongste kinderen.

De loopfietsen zijn voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Na de overhandiging kunnen de aanwezige kinderen het parcours verkennen en het eindigt met een race op het Drenthe200 parcours, waarbij ze op het RTV Drenthe podium worden gehuldigd.

DVEN (voorheen De Vries Everts en Numan) accountants adviesgroep bestaat dit jaar 75 jaar en heeft om dit heuglijke feit te vieren een budget beschikbaar gesteld voor een maatschappelijk doel. Dit is ‘Kop van Drenthe Op Fietse naar school’ geworden. Er zijn door DVEN 15 loopfietsen met helm en een kar voor het transport ter beschikking gesteld aan de gemeente. Evenementenorganisaties, scholen, kinderopvang, peuterspeelzalen, wijkbelangenverenigingen etcetera kunnen hier gebruik van maken. DVEN wenst de toekomstige gebruikers veel fietsplezier!

Er zijn 15 fietsjes beschikbaar om te gebruiken door de kinderen. Uiteraard mogen de kinderen ook hun eigen loopfiets meenemen van huis en meedoen met de race. Deelname is gratis.