Spotlicht Zeijen op de planken

Zeijen - Op 28 en 29 december speelt de Toneelvereniging Spotlicht uit Zeijen drie voorstellingen mede ten bate van het goede doel : “De stichting het vergeten kind”.

Op 28 en 29 december speelt de Toneelvereniging Spotlicht uit Zeijen drie voorstellingen mede ten bate van het goede doel : “De stichting het vergeten kind”.

Het theaterstuk “Het meisje van altijd” is geschreven en geregisseerd door van Bart van Mulkom en is te zien in Zalencentrum Hingstman te Zeijen. De periode rond kerst en oud en nieuw is een tijd om terug te  kijken op het jaar en om een blik te werpen op de toekomst.

Met de voorstelling Het meisje van altijd wil 'de schrijver' die zelf ook een rol heeft in het stuk, zijn
verhaal aan alle spelers van zijn theaterstuk dicteren. Ze moeten zijn zinnen uitspreken, precies zoals hij dat wil. Hij schrijft een verhaal over een meisje, dat een armoedig bestaan leidt. Het ene moment schrijft hij verder aan haar verhaal in het verleden, het andere moment schrijft hij ons weer naar het heden. Hij schrijft, totdat hij niet meer kan en geconfronteerd wordt met De Toekomst. De toekomst die hem aan alle kanten inhaalt.

De voorstelling ‘Het meisje van altijd’ is een eigentijds en fantasierijk decemberstuk, dat met humor en ernst een knipoog geeft aan Hans Christian Andersens sprookje ‘Het meisje met de zwavelstokjes’.
Maar de toeschouwer wordt een spiegel voorgehouden. Het stuk werpt vooral een blik naar de toekomst. Want omdat het altijd zo was, dat wil nog niet zeggen dat het altijd zo zal blijven.....

'Het meisje van altijd', vrijdag 28 december, aanvang 20.00 uur, zaterdag 29 december; matinee aanvang 14.30 uur, avondvoorstelling aanvang 20.00 uur. Kaarten 10 euro, Vrienden van Spotlicht, 7.50 euro. Reserveren kan online via https://www.zeijen.nu/