Ausma verkoopt collectie motoren

RODEN - Een unieke verzameling werkende stoommachines en motoren wordt online geveild. Louwe Ausma heeft zijn boerderij aan het Oosteinde te koop, maar ook zijn verzameling.

Met de verkoop van zijn monumentale boerderij in Roden gaat ook zijn indrukwekkende collectie klassieke stoommachines, motoren, fietsen, trapauto’s, gereedschap en memorabilia onder de virtuele hamer. De online veiling zal starten op 18 februari en sluit op 28 maart.

Troostwijk Veilingen verzorgt de veiling hiervan die 18 februari online gaat. Ruim voor die tijd, op zaterdag 5 januari, is er gelegenheid om het volledige aanbod alvast in detail te bekijken in Roden.

Kijkdag

Kijkdagen voor de veilingitems zijn 5 januari en 23 maart van 10:00-16:00 uur aan het Oosteinde 1 in Roden. Binnen het assortiment bevinden zich unieke motoren van merken als Indian, Ariel, Norton, Goventry Eagle, Greeves, IHC en Hatz met daarbuiten nog een mooie partij antieke en vintage fietsen.

Daarnaast zijn er diverse unieke antieke stoommachines en trapauto’s waaronder een schitterend in mint afgewerkte Austin- Roadstar J40 met Dummy O.H.V. "engine" met vonkende stekkers en leads onder de motorkap en chromen bumpers voor en achter.

Aanloop

Martijn van Schie, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen, vertelt: ‘We nemen een lange aanloop naar de veiling, die pas eind maart gaat sluiten. Ausma wilde echter graag, voordat de hele collectie online komt een ‘preview’ kijkdag. Daaraan geven we natuurlijk graag gehoor. We hebben het immers niet alleen over een unieke verzameling, maar al het aangebodene werkt en rijdt bovendien ook nog. We streven ernaar om alles een mooie plek te geven bij andere verzamelaars, zowel binnen als buiten Nederland. Zij zullen er zeker nog veel plezier aan beleven.’

Informatie over de veiling en alle veilingitems is (vanaf 18 februari 2019in detail) te vinden via de link: https://www.troostwijkauctions.com/nl/engines-and-motorcycles/01-28024/