Boekenmarkt nadert...

RODEN - Het is bijna zover... en dan begint na drie maanden sorteren de 22ste editie van de Roderboekenmarkt, de grootste overdekte boekenmarkt van het Noorden.

Het 8-koppige bestuur is supertrots op wat er de afgelopen weken met alle vrijwilligers is bereikt. De aanvoer van boeken is gigantisch geweest, er zijn tienduizenden boeken door de handen gegaan.

Een kale en lege winkelhal is nu omgetoverd tot een volle boekenzaal waar de gangpaden breed zijn gehouden zodat het publiek er goed doorheen kan lopen, aldus het bestuur.

Zorgvuldig

'Er valt veel te kiezen, het aanbod is groot en gevarieerd. En zoals mensen van ons gewend zijn, de sortering is weer zorgvuldig gedaan zodat je binnen de rubrieken makkelijk je weg kunt vinden. Bijzonder is dat er dit jaar erg veel prachtige kunstboeken binnen zijn gekomen. Ook is er een hele mooie collectie oude ansichtkaarten te koop.

De kinderboeken-collectie is ook weer erg ruim, we willen ouders en kinderen dan ook van harte uitnodigen om mooie boeken te komen uitzoeken. We maken ook een gezellige plek waar kinderen hun boekjes alvast eventjes kunnen lezen. De afdeling geluid heeft ook rekening gehouden met onze jongste klantjes, zo hebben ze dit jaar een aparte geluids-kinderafdeling gemaakt. Op de afdeling geluid zijn er ook voor computerspellen, cd’s, dvd’s en een enorme collectie elpees. Naast al dat moois verkopen we ook nog puzzels en spellen.'

Op reis

'Een aantal boeken hebben we voorzien van een wikkel en die boeken hebben we vorige week “op reis” gestuurd. Met deze zwervende boeken promoten we onze markt en hopen we het lezen van boeken te promoten.

De markt is dit jaar zo groot dat u er gerust een dagje uit van kunt maken. En mocht u dan een beetje trek krijgen… de koffiehoek is prima voor elkaar. Van koffie, thee, soep en taart tot aan luxe belegde broodjes... De stoelen en tafels van de koffiehoek worden dit jaar beschikbaar gesteld door de Vries tuinmeubelen uit Roden en veel van de levensmiddelen zijn door de Albert Heijn uit Roden gesponsord.'

Goede doelen

'Met uw bezoek steunt u onze goede doelen, de werkgroep Ghana die projecten in Noord-Ghana draait, de werkgroep Tsjernobyl die aansterkvakanties voor kinderen uit Wit-Rusland organiseert. Dit jaar steunt de boekenmarkt ook klanten van de voedselbank en de kledingbank door 200 boekenbonnen t.w.v. 10 euro te verstrekken die ze 29 december mogen komen inwisselen.

We zijn goed te vinden door de bewegwijzering en de originele boekenkerstboom die buiten het pand staat.' Voor meer informatie kijk op www.roderboekenmarkt.nl Locatie: Julianaplein 20-34 Roden, 28 en 29 december, 9.00 -17.00 uur. De entree is 2 euro, kinderen gratis.