Opnieuw géén Supercup Noord-Nederland

LEEK - De Supercup Noord-Nederland lijkt definitief ter ziele. Initiatiefnemer Jacob Veenema, directeur van Sportcentrum Leek, heeft een streep door het toernooi gezet. De Supercup is (was) bedoeld voor de winnaars van de belangrijkste noordelijke zaalvoetbaltoernooien.

door Wessel Aslander De elfde editie van de Supercup stond gepland voor zaterdag 16 januari. Die dag speelt HHC Hardenberg bijvoorbeeld de competitiewedstrijd tegen GVVV (in Veenendaal). De Topklasser heeft zich geplaatst voor de eindronde van het 39e Protos-Weering Zaalvoetbaltoernooi en zou bij het winnen van dat evenement dus niet in Leek kunnen aantreden. Ook bij veel andere clubs lijkt de animo niet al te groot (meer), want voor 16 en 17 januari staan veel oefenduels op (kunst)gras gepland.

Eagles laatste winnaar

Vorig jaar moest Veenema de Supercup door een serie afzeggingen op het laatste moment cancelen. In totaal is het op zich prestigieuze toernooi in Sportcentrum Leek tien keer gehouden. Laatste winnaar was voormalig zaaleredivisionist Leekster Eagles, dat begin 2014 de sterkste bleek. Overigens bekert de eerstedivisionist vrijdag 5 februari in en tegen eredivisionist Den Haag. Inzet is een plaats in de halve finale van de landelijke beker.