RSG De Borgen geeft basisscholieren kijkje in keuken

LEEK - Basisschoolleerlingen uit groep acht kiezen dit jaar een nieuwe school. Om de leerlingen en hun ouders een goed beeld te geven van het voortgezet onderwijs hebben de vestigingen van RSG De Borgen een open huis georganiseerd van maandag 18 tot en met vrijdag 22 januari.

Het is een hele zoektocht en tevens een spannende tijd voor kinderen uit groep acht van de basisschool. Tijdens het open huis kunnen leerlingen en hun ouders zien hoe de school eruit ziet, wat het onderwijsaanbod is en wat de mogelijkheden zijn. Er wordt informatie gegeven over verschillende opleidingen, over de aanmelding en ondersteuning. De school staat bol van verschillende activiteiten zodat de bezoekers een goed beeld krijgen van de lessen en van de activiteiten die bij RSG De Borgen gehouden worden. Leerlingen kunnen meedoen aan opdrachten, zelf proefjes doen en docenten vragen stellen. De docenten en huidige leerlingen laten graag zien dat naast de vakken ook veel andere leuke activiteiten en (internationale) projecten worden georganiseerd.

Ontdek je talent

RSG De Borgen is een brede scholengemeenschap met vestigingen in Leek, Roden en Grootegast met enthousiaste docenten die het beste uit de leerling willen halen. De vestigingen zijn verschillend van grootte en hebben ieder een eigen karakter. Samen bieden de vestigingen gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs aan. Met dit brede aanbod is er voor ieder kind een passende opleiding.

Open huis

Alle vestigingen van rsg de Borgen zetten hun deuren open tijdens het open huis. Broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom.  Meer informatie is te vinden op de website rsgdeborgen.nl. Ronerborg, Burchtlaan 1, Roden op maandag 18 januari van 18.30 tot 21.00 uur Woldborg, Kersenlaan 16, Grootegast op dinsdag 19 januari van 18.30 tot 21.00 uur. Nijeborg, Waezenburglaan 55, Leek op woensdag 20 januari van 18.30 tot 21.00 uur. Esborg, Burchtlaan 2, Roden op donderdag 21 januari van 18.30 tot 21.00 uur Lindenborg, Waezenburglaan 51a, Leek op vrijdag 22 januari van 16.00 tot 21.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven om 16.00 uur en 18.45 uur.