Love2cook maakt start met nieuwe kookworkshops

LEEK - Love2cook heeft deze week haar nieuwe kookworkshopprogramma bekend gemaakt. Deze laagdrempelige kooklessen zijn georganiseerd in het kooklokaal van de Oldeborg in Leek en vinden plaats op de donderdagavond. Iedereen kan zich hiervoor inschrijven.

Op 11 februari wordt de workshop 'Puur Gezond, koken zonder zakjes en pakjes' gehouden. Dit gebeurt in samenwerking met diëtiste Yteke Hoekstra van diëtistenpraktijk Janneke Kramer. Ze vertelt wat over puur gezond eten en Anja en Fernande van Love2cook koken hierna samen met de deelnemers een puur gezond buffet. Als iedereen klaar is met koken mag iedereen gezamenlijk plaatsnemen aan de feestelijk gedekte tafel om de gerechten te proeven.

Visbuffet

Bijzonder is ook de kookworkshop Vis op 25 februari. 'Vismakelaar' Raymond Weessies, bekend van de Groninger vismarkt, zal dan gaan vertellen over onder meer de verschillende soorten vis, duurzame vis en hoe een vis gefileerd dient te worden. Hij neemt bovendien bijzondere vissen mee. Na zijn inspirerende verhaal gaan de deelnemers zelf aan de slag in de keukentjes om samen met de andere deelnemers een divers en lekker visbuffet te bereiden. Men leert verschillende vissoorten kennen maar ook diverse bereidingswijzen van vis, zoals gestoomd, gegrild of verpakt uit de oven.

Kosten

De kosten voor de genoemde kookworkshops zijn veertig euro per persoon en dat is inclusief koffie of thee met iets lekkers, drankjes, diner-buffet en een ingebonden receptenboekje. Meer informatie over de andere kookworkshops zijn te vinden op de website love2cook.it.