Hardlopen voor beginners: een clinic rond Leek

REGIO - Voor mensen (vanaf 14 jaar) die nog nooit hardgelopen hebben of door allerlei oorzaken weer opnieuw willen beginnen met hardlopen, organiseert Loopgroep Nienoord in Leek een clinic (cursus) met als doel om na 15 oefenavonden 5 kilometer aaneengesloten te kunnen hardlopen.

De clinic wordt verzorgd door ervaren trainers die via de weg van de geleidelijkheid er naar streven om lopers in spe te begeleiden naar het bovengenoemde doel. Er wordt uiteraard rekening gehouden met het niveau van iedere deelnemer. De clinic vindt plaats op 15 achtereenvolgende donderdagavonden om 19.00 uur. Een training duurt 1,5 uur. Elke training bestaat uit een warming-up met oefeningen, vervolgens loopscholing, daarna de training en als laatste de cooling-down. De datum van de eerste training is 25 februari 2016. Verzamelplek en plaats van vertrek is steeds het infocentrum op de parkeerplaats van het Landgoed Nienoord.

Schoenen

Ook wordt in de cursus aandacht besteed aan goede loopschoenen en worden adviezen gegeven over functionele loopkleding. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij een reflecterend hesje dragen in verband met de veiligheid. De kosten voor de clinic van 15 avonden bedragen 40 euro inclusief een funktioneel herinneringsloopshirt. Bij wie na afloop van de clinic besluit om lid te worden van de vereniging Loopgroep Nienoord (hetgeen overigens niet verplicht is), wordt 30 euro van het lidmaatschapsbedrag afgetrokken. Voor nadere informatie en aanmelden: Anko Odding (anko@loopgroepnienoord.nl of 06-22553346) of bij Gea Hut (gea@loopgroepnienoord.nl of 06-22790018 ).