KTP Nieuw-Roden strijdend ten onder in halve bekerfinale

REGIO - De noordelijke derby KTP Nieuw-Roden-Drachtster Boys was een herhaling van de halve finale van het Open Fries kampioenschap tijdens de winterperiode. Toen waren de vrouwen van Nieuw-Roden met 1-0 te sterk. De halve finale om de beker was een prooi voor de Friezen.

In de competitie moest Nieuw-Roden in Drachtster Boys de meerdere erkennen en verloor KTP met 1-2. Zowel KTP als DFT zijn nog volop in de race voor een plek in de play-offs. Het werd zaterdag een echte bekerthriller met volle tribunes. Ieder kreeg zo zijn kansjes tot dat Drachtster Boys (DFT) de openingsscore maakte in de 6e minuut (Marian Meyer). Daarop moest KTP druk zetten. Na een prachtige aanval via een uitgooi van keepster Joukje van der Meer kwam de bal bij Martine Koopmans die doorspeelde op aanvoerster Linda Visser. Die gaf af op Amber Bandringa en zij scoorde de gelijkmaker in de 8e minuut.

Uithaal

Daarna kregen beide teams kansjes om een goal te maken. Jesie Prijs wist 5 minuten voor rust DFT op voorsprong te zetten. Toch wist Nieuw-Roden nog voor rust terug te komen tot 2-2. Na een corner kon Amber Bandringa uithalen op het doel van DFT en kreeg Linda Visser de bal voor het doel op een presenteerblaadje om deze langs keepster Teuni Bosma te schieten. In de tweede helft kwam Drachtster Boys iets beter uit de startblokken, na een minuut wist Marian Meyer wederom te scoren. Zo'n tien minuten later was er een aanval via Renee Huizinga en Martine Kooiker, die op keepster Teuny Bosma strandde. De bal kwam bij Nancy "Tiger" Loth die verwoestend uithaalde: 3-3. Nog geen minuut later gaf Renee Huizingha een perfecte pass op Nancy Loth die de bal al glijdend het doel in wist te krijgen. Nu moest de thuisclub doordrukken. Helaas voor de blauwwitten werd daarna meteen weer tegen gescoord door Marian Meyer : 4-4. Het werd bloedstollend. Toch wist geen van de partijen meer in de reguliere tijd te scoren, zodat het in de extra tijd moest gaan gebeuren of daarna met strafschoppen.

Verlenging

In de verlenging ging het razendsnel op en neer, zodat er vermoeidheid en kramp aan te pas kwamen. Toch wist wederom Marian Meyer te scoren voor Drachten en die kwam aan als een genadeklap voor de meiden van KTP. Even later was er een uitgooi van keepster Teuni Bosma richting het doel van Nieuw Roden, deze bal viel zo maar achter keepster Van der Meer het doel in. Er dreven donkere wolken boven de koppies van de meiden uit de kop van Drenthe, want de finale van de KNVB-beker was ineens heel ver weg. In de tweede helft van de extra tijd probeerde Nieuw Roden nog wel van alles te doen. Jildau Huitema wist zo'n 40 seconden voor tijd nog de aansluitingstreffer te scoren, na een wippertje van Linda Visser. Nu moest alles op alles worden gezet, keepster Joukje van der Meer ging mee naar voren als extra veldspeler. Er kwam meer druk op het doel van Drachten, maar na balverlies keep kon Vera Veelers in het lege doel de 5-7 eindstand bepalen. Een grote domper voor Nieuw-Roden. Nu kan alles gericht worden op de competitie eredivisie om de play-offs te halen.