KV Noordenveld pakt belangrijke punten bij DTG

RODEN - Zaterdag speelden KV Noordenveld en DTG (De Tuke Goaiers) tegen elkaar. Beide ploegen staan in de onderste regionen van de competitie en voor beide ploegen was winst erg belangrijk.

Noordenveld kwam sterk uit de startblokken. Binnen de minuut stond het team dankzij doelpunten van Simon Ter Steege en Jaap de Boer al op een 2-0 voorsprong. DTG maakte veel fouten in de passing. Dit kwam mede door de goede verdedigende druk van Noordenveld. Aanvallend wachtte Noordenveld goed op de juiste kansen en deze werden ook vaak afgemaakt. Zo bracht Sven Stobbe met zijn tweede doelpunt de stand op 6-1. Na de 7-2 van Renate van der Woude deed DTG wat terug. Zij scoorden twee afstandstreffers en leken weer een beetje in de wedstrijd te komen. De spelers van coach Jacco Thijen gooiden er echter nog een schepje bovenop en zorgden voor een uitstekend slot van de eerste helft. Verdedigend kreeg de ploeg nog slechts twee treffers tegen in het restant van de eerste helft en aanvallend ging het ene na het andere schot erin. Een afstandsscore van Anna de Boer luidde deze sterke periode in. En mede dankzij vier scores van Renate van der Woude en drie treffers van Christien Speelman gingen beide ploegen rusten met een 15-6 stand op het scorebord. Een ijzersterke eerste helft van Noordenveld zorgde ervoor dat er een goede eerste stap werd gezet naar het winnen van deze wedstrijd.

Ongemakkelijk

Aan het begin van de tweede helft liep alles wat stroever. De kansen die in de eerste helft met gemak verzilverd werden, vonden nu niet de binnenkant van de korf. Toch waren het andermaal Sven Stobbe en Christien Speelman die scoorden voor Noordenveld. Zij brachten de stand op 17-7. En nadat Simon ter Steege twintig minuten voor tijd de 18-8 maakte, leek het verschil van tien doelpunten niet meer te overbruggen voor DTG. Toch zorgde DTG ervoor dat het publiek in sportcentrum de Hullen nog even ongemakkelijk op de banken ging zitten. Het scoorde namelijk zes keer waar Noordenveld dankzij Simon ter Steege slechts één keer wist te scoren. Met nog tien minuten te spelen was de stand dus 19-14. Noordenveld rechtte de rug en speelde de laatste tien minuten zakelijk uit. Met lange aanvallen en verdedigend veel druk werd de overwinning binnengesleept. Renate van der Woude bracht met haar 5e doelpunt van de wedstrijd de stand op 20-14. Het slotakkoord was voor Sven Stobbe, die met zijn 4e doelpunt de eindstand bepaalde op 21-15. Een belangrijke overwinning voor Noordenveld dat nu vier punten boven de degradatiestreep staat. Met nog drie wedstrijden te gaan is Noordenveld bijna zeker van klassenbehoud. Zaterdag kan dit bewerkstelligd worden door een overwinning op hekkensluiter It Fean, 14:15 uur in Surhuisterveen.