Van Lelyveld Advocaten sterker voor de toekomst

LEEK - Van Lelyveld Advocaten breidt uit. Met de komst van mr. Erik Luursema en mr. Marten Arnold krijgt de regio een nieuwe advocatencombinatie onder een oude en vertrouwde naam.

Mr. Ferdinand van Lelyveld, de oprichter van het kantoor, neemt nog geen afscheid, maar 'gaat het wat rustiger aan doen'. Hij blijft als advocaat, curator en mediator voorlopig nog actief voor het kantoor. Luursema en Arnold hebben per 1 maart 2016 het kantoor en de bijbehorende praktijk overgenomen in het karakteristieke kantoorgebouw De Ark aan de Euroweg 5 in Leek. Luursema en Arnold hebben beiden ruime ervaring als advocaat. Zij werkten bij hetzelfde middelgrote advocatenkantoor in de provincie Groningen en kennen elkaar reeds van voor dit dienstverband. Zij hebben beiden in Groningen gestudeerd en zijn er geboren en getogen. Zij laten met hun keuze voor Leek dan ook een duidelijke voorkeur voor de regio zien.

Meedenken

Erik Luursema (34) gelooft in persoonlijke serviceverlening. "Wij denken mee met de cliënt en proberen ingewikkelde juridische termen te vermijden. Problemen hebben altijd wel een juridische vertaling. Wij proberen dat in gewoon Nederlands helder te maken. Dat kan al in een eerste vrijblijvend en kosteloos gesprek.“ Marten Arnold (29) stelt dat betrokkenheid van de cliënt bij zijn eigen dossier een groot goed is. "Het moet voor de cliënt begrijpelijk en inzichtelijk zijn wat er gebeurt in zijn zaak. Dit vraagt een actieve rol van de advocaat, echter ook van de cliënt. Tegelijkertijd moet een cliënt het gevoel hebben dat hij zijn problemen in vertrouwen en met gemoedsrust kan overdragen aan zijn advocaat. Het vinden van de juiste verhouding maakt het vak tot een prachtige uitdaging.” Luursema en Arnold zijn blij met hun nieuwe standplaats. "Wij zijn breed inzetbaar en verlenen op vele rechtsgebieden rechtsbijstand. Denk daarbij onder meer aan het verbintenissenrecht, personen- en familierecht, strafrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht en het strafrecht. Tevens is Luursema specialist op het gebied van het erfrecht. Van Lelyveld Advocaten blijft dan ook het beste adres voor alle juridische problemen."

Huisstijl

Luursema en Arnold willen als nieuwe eigenaren van Van Lelyveld Advocaten de naam van de oprichter handhaven.  Huisstijl, logo en website zijn echter vernieuwd. "We gaan er alles aan doen om de serviceverlening, de inzet en persoonlijke betrokkenheid op hetzelfde hoge niveau voort te zetten", stelt Marten Arnold. Maar er is één aspect waarin een duidelijke vernieuwing zal komen. "Dat is de ICT", zegt Erik Luursema. De nieuwe partners zijn er van overtuigd dat die modernisering aan hun cliënten directe voordelen zal bieden. "Met nieuwe softwaresystemen maken wij een vertaalslag naar de toekomst. Daardoor gaan wij kosteneffectiever en sneller werken. Een duidelijk voordeel voor onze cliënten." Voor meer informatie: www.vanlelyveldadvocaten.nl