Succesvol eerste jaar voor United-Northern Winterguard

REGIO - Het winterguardseizoen zit er op en de nieuwe formatie United – Northern Winterguard mag met het behalen van een derde plaats tijdens de Championships trots op terugkijken.

Al tijdens de eerste contest in Drachten begin januari werd een derde plaats behaald, die de tweeëntwintig meiden de andere drie contesten en tijdens de prelims vast hebben weten te houden tot de finals zaterdag in Almere. In de show Universe vertelt United het verhaal van een reis door het universum. Hoe donker we denken dat het daar is, en hoe mooi het daar kan zijn met prachtige geluiden en kleuren. United is ontstaan uit een samenwerking tussen de winterguardgroepen van Showband Marum, Showkorps Dindua Oldekerk en Showband Noordenveld.

Jeugdgroepen

Ook de jeugdgroepen van deze drie verenigingen hebben het afgelopen seizoen goede prestaties geleverd en behaalden afgelopen zaterdag fantastische resultaten. De ²Xtreme Kids behaalden een eerste plaats met hun show ‘The Sun, The Moon, The Stars’, en de ²Xtreme Juniors behaalden na promotie eerder dit seizoen vanuit de cadet-class naar de hogere Junior Class een derde plaats met ‘Strong Enough’. Young N-Motion behaalde een elfde plaats met de show ‘different;’ en de N-Motion Kids werden na promotie van de kids-class naar de hogere cadet class tweede met ‘De wereld is mooier met jou’. Meer informatie over de groepen, foto’s en video’s is te vinden op de social media pagina’s van de verenigingen en United – Northern Winterguard.