Vitaliteit en hardlopen in Groningen en Drenthe

REGIO - Lopenenzo houdt een cursus hardlopen. In kleine groepen wordt de basis van efficiënt hardlopen geleerd, waarbij de beleving centraal staat.

De aanpak van de trainers kenmerkt zich door inspirerende trainingen in de Kop van Drenthe, rondom de stad Groningen en elders in de provincie, met minimaal 10 deelnemers per groep. Ruim 350 cursisten hebben tot nu toe mogen ervaren wat de positieve effecten zijn van runningtherapie en het reguliere cursusaanbod bij Lopenenzo. De trainers nemen de deelnemers mee in een verandertraject, waar wekelijkse successen bijdragen aan een gezondere leefstijl en verfijnde trainingsbeleving. “Successen moet je vieren”, aldus trainer Hink Slagter. “Veel beginnende of herintredende hardlopers willen te snel en te veel in te korte tijd. Dat werkt blessures en energieverlies in de hand”. In juni zijn de cursisten in staat deel te nemen aan een loopevenement van 5 of 10 kilometer.

Sfeer

De eerste week van april starten weer cursussen voor hardlopers. Alle cursussen duren 10 weken en vinden plaats in de avonduren. Zo zijn er cursussen voor absolute beginners of 'herintreders' die toe werken naar 30 minuten aaneengesloten hardlopen. Dit staat gelijk aan 4 a 5 kilometer. “In een cursus van Lopenenzo start iedereen gelijktijdig en ben je medeverantwoordelijk voor de sfeer”, aldus trainer Karel Jonker. Het cursusaanbod van Lopenenzo sluit aan op het lokale en regionale verenigingsaanbod. Nadat je in kleine groepen met één van onze vaste trainers in een afgebakende tijd je doel hebt bereikt, kun je kiezen voor een vervolgcursus, zelfstandig lopen of aansluiten bij een hardloopvereniging in de regio. Lopenenzo ondersteunt hardlopers met bootcamptrainingen. Onder de naam Woodcamp is er een full-body workout. Ook niet-hardlopers kunnen aansluiten bij de Woodcamps. Voor meer info en aanmelden: info@lopenenzo.nl of zie www.lopenenzo.nl