Fietsen langs concertjes in vijf kerken

RODEN - In de middeleeuwse kerken van Noordwijk, Marum, Nuis, Niebert en Tolbert klinkt zondag 22 mei muziek. Belangstellenden kunnen de kerken per fiets of auto bezoeken en zo concerten bijwonen.

In iedere kerk vindt om 14.00, 15.00 en 16.00 uur een optreden plaats, steeds van dezelfde groep. Ieder optreden duurt ongeveer twintig minuten, zodat men zich in de resterende tijd kan verplaatsen naar een andere kerk.

Er zijn vijf kerken en dus ook vijf verschillende ensembles. Gezien de tijd, kunnen belangstellenden er drie bezoeken. In elke kerk ligt een fietsroute klaar.

Programma

In de kerk van Noordwijk treedt gelegenheidstrio Kòlle Kaant op. De muzikanten nemen het publiek mee in de wereld van de hedendaagse muziek, afgewisseld met gouwe ouwe en liedjes in het Gronings.

Zanger-gitarist Michaël Schotanus en zangeres Lisanne de Jong treden op in de kerk van Marum. Zij spelen pure en eigenzinnige liedjes over het leven, gekenmerkt door mooie meerstemmige zanglijnen.

In Nuis is het podium voor Melle Leijten, een 22-jarige zanger-gitarist uit de stad Groningen. In de afgelopen jaren is hij flink bezig geweest met het schrijven van nummers rijk aan blues-, folk- en country-invloeden.

Jan Bloem speelt in Niebert op harmonica. Hij heeft een breed repertoire: van smartlap tot Piazolla, van klassiek tot licht, mede ingegeven door het publiek.

In Tolbert treedt het Junior Orkest op. Dit bestaat uit vioolleerlingen van Josien Le Coultre uit Groningen. Om 14.00 uur is er een optreden van kleinere ensembles, om 15.00 uur is er een openbare orkestrepetitie en om 16.00 uur is er het optreden van het Junior Orkest met werken van Benjamin Britten & Mac Deyl.