Zuidhorn en ONR maken zich op voor nacompetitie

REGIO - Nu de reguliere competitie in het amateurvoetbal voorbij is maakt een aantal ploegen zich op voor de nacompetitie.

Voor Zuidhorn en ONR bestaat er nog een mogelijkheid om promotie af te dingen via de nacompetitie. Beide ploegen draaiden een uitstekend seizoen en starten zaterdag aan het eerste tweeluik. Zuidhorn neemt het daarin thuis op tegen eersteklasser Leeuwarder Zwaluwen. De ploeg van Zuidhorn-trainer Kees Bouma is klaar voor de confrontatie in een periode waarin het seizoen feitelijk gezien al is geslaagd, vertelt de trainer. "We hebben als debutant een heel mooi seizoen gekend en we hebben sinds oktober niet meer verloren. Dan is het terecht dat je via de nacompetitie nog kans hebt op meer en daar zullen we dan ook absoluut vol voor gaan. Je moet altijd het hoogste doel nastreven, maar eenvoudig zal het niet worden, want we hebben momenteel drie spelers met een blessure en een schorsing." "Daarentegen zal Leeuwarder Zwaluwen na een zwaar seizoen zeer waarschijnlijk ook niet helemaal topfit aan de start verschijnen. We zullen onze huid in elk geval zo duur mogelijk moeten verkopen, maar kansloos acht ik ons niet. Ik denk dat beide ploegen evenveel kans maken. Als we net als in het reguliere seizoen als team blijven spelen, dan denk ik dat de verschillen zaterdag minimaal zullen zijn."

Mentaal voordeel

ONR stelde al vroeg in het seizoen de eerste periodetitel veilig en start zaterdag met een thuiswedstrijd tegen het Overijsselse DESZ. De ploeg van ONR-trainer Ronald Vermeulen staat er zonder blessures goed voor, maar het zal geen eenvoudige opgave worden verwacht Vermeulen. "Ik heb begrepen dat DESZ een fysiek sterke tegenstander is die veel de lange bal hanteert en daar zullen we zaterdag een gepast antwoord op moeten zien te vinden." "Wij zijn niet de underdog in deze confrontatie, want wij hebben een uitstekend seizoen gedraaid waarin we de eerste elf wedstrijden weliswaar met een beetje geluk wonnen, maar daarmee werd wel de basis gelegd voor de nacompetitie. We spelen nu tegenover een ploeg die het zwaar heeft gehad. Wij hebben het gewoon heel goed gedaan met z’n allen en ik hoop dat dit mentale voordeel zaterdag terug te zien is. Niettemin zullen we vol aan de bak moeten als we de nacompetitie succesvol willen afsluiten, maar iedereen is fit en dat is op voorhand een groot voordeel.’’ Jeroen Kunst