Gymnastiekvereniging Vlug en Lenig: breed aanbod

RODEN - Gymnastiekvereniging Vlug en Lenig uit Roden, in de volksmond V&L, is opgericht in 1927. Een vereniging waar met veel passie en plezier les gegeven wordt aan jong en oud, van ouder en kindgym tot Keepfit voor volwassenen.

V&L verzorgt ook lessen Streetdance. "Onze leden beginnen veelal met kleutergym en groeien dan door naar de oudere groepen. De gymgroepen krijgen les van gediplomeerde, enthousiaste leidsters en als je wat meer in je mars hebt kun je doorstromen naar de turngroepen en van daaruit wellicht naar de Selectiegroep. We zijn op dit moment op zoek naar een gym/turnleidster die op donderdagmiddag les wil geven in Roden. En dat aan kinderen uit groep 4 / groep 5 en groep 6/7/8", aldus Harry Maat van V&L.

Les

Verder bestaat eventueel de mogelijkheid om voor twee turngroepen les te geven op donderdag, aansluitend aan bovenstaande lessen. Het betreft hier een turngroep van 6 t/m 8 jarigen en een groep van 9 t./m 16 jarige turnsters. Deze lessen duren van 17.45 tot 20.00 uur. Drie maal per jaar worden er voor de niet-selectieleden Recreatieve Gymwedstrijden georganiseerd waaraan verschillende verenigingen meedoen. V&L is een bij de KNGU aangesloten vereniging en de leden van de Selectiegroep doen mee aan diverse wedstrijden die door de KNGU georganiseerd worden. "Er zijn turnsters die de landelijke finales halen, een hele prestatie waar hard voor gewerkt wordt en waar we trots op zijn", aldus Maat.

Streetdance

Ook de streetdance groepen doen een paar maal per jaar mee aan wedstrijden. Voor de wat oudere leden is er een keepfit groep waarin het met plezier bewegen voorop staat, een grote groep dames heeft al de weg naar deze groep gevonden. "Bewegen is belangrijk voor jong en oud, V&L voorziet elke leeftijdsgroep in de mogelijkheid tot bewegen. Zo hebben we ouder en kindgym waar ouders met hun kind kunnen sporten, goed voor de motorische ontwikkeling van uw kind en als ouder houdt u hiermee uw conditie op peil." Alle lessen worden gegeven in de diverse gymzalen in Roden, voor meer info zie www.venl.nl. Een kennismakingsles bijwonen kan ook bij voorkeur na overleg met de leiding van de desbetreffende les. Iedereen kan vrijblijvend gratis drie lessen volen. Voor meer info: email: secretariaat@venl.nl of telefoon 06 – 5371 5487.