Norgers fietsen in partnergemeente Sögel

NORG - Nadat leden van de Stichting Norg–Sögel in 2015 de Sögelers met een delegatie in Norg tijdens een prachtige fietstocht iets van de mooie omgeving hier lieten zien, werden ze uitgenodigd om in 2016 naar Sögel te komen.

Zaterdag was het dan zover. Onder redelijke weersomstandigheden werd koers gezet naar de oosterburen, maar hoe dichter ze bij Sögel kwamen hoe meer het ging regenen. De organiserende Heimatverein ontving de gasten in het Heimathaus met een gezamenlijk ontbijt. Nadat de gehuurde fietsen goed waren ingesteld werd richting Werlte gefietst. Onderweg werd een groot natuurreservaat aangedaan. In Werlte aangekomen, helaas met zeer veel regen, werd de daar aanwezige molen bezichtigd. De Kaffee mit Kuchen viel in goede aarde, door het slechte weer was een ieder wel een beetje toe aan wat warms. Nadat de groep een klein stukje door Werlte had gefietst kwamen we aan bij de 'Bibel Garten'. Deskundige rondleiders gaven uitleg over de aanwezige planten die op de één of andere manier iets met het verhaal van de bijbel te maken hadden.

Weer nat

Vanwege de nog steeds vallende regen werd zo snel mogelijk richting Sögel naar de gezamenlijke barbecue gefietst. De deelnemers genoten van al het lekkers van de barbecue. Op een zeker moment was het tijd om te vertrekken voor het laatste stukje richting Sögel. Het was nog harder gaan regenen en waaien waardoor iedereen weer nat werd. Na aankomst in Sögel was het tijd om weer richting Norg te vertrekken. De fietstocht is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Norg–Sögel, Heimat Verein Sögel, gemeente Sögel en de EmsDollardRegio. Volgend jaar komen de Sögelers naar Norg om met inwoners van de voormalige gemeente Norg te fietsen door de omgeving van Norg.