VV Roden krijgt cheque van Zwaluwen jeugdactie

RODEN - Liefst 330.000 jeugdspelers komen ieder voetbalseizoen in actie voor hun leeftijdgenootjes met een spierziekte of een andere beperking. De jeugd van v.v. Roden is al jarenlang getrouw deelnemer aan de Zwaluwen Jeugd Actie.

De jeugdspelers voetballen voor de Zwaluwen Jeugd Actie en vormen samen het grootste sportieve goede doelen team van Nederland. Bijna iedere jonge voetballer die meedoet aan het KNVB jeugd bekertoernooi doet ook mee aan de Zwaluwen Jeugd Actie. De wedstrijdsecretaris van de club schrijft de teams hiervoor in. De KNVB doneert een deel van het inschrijfgeld en clubs en teams halen extra geld op door een sponsoractie te starten. Zo wordt ieder jaar een groot bedrag opgehaald voor kinderen met een spierziekte of andere beperking. Voor dit seizoen 2015-2016 is via de inschrijving maarliefst € 332.000 opgehaald!

Onderzoek

De helft van de opbrengsten van de Zwaluwen Jeugd Actie wordt besteed aan subsidie aanvragen vanuit de voetbalclubs. De overige 50 procent is beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Met het opgehaalde geld van de actie starten Spieren voor Spieren en Prinses Beatrix Spierfonds een gezamenlijk onderzoek naar spierziekten. Onlangs heeft VV Roden een subsidieverzoek ingediend bij de instelling voor het rolstoeltoegankelijker maken van de kantine en de realisatie van een invalidentoilet. Dankzij een bijdrage van de Zwaluwen Jeugd Actie van 15.000 euro kan de vereniging deze gewenste zaken realiseren. (Eigen foto.)