Schilderijen van jeugd in expo 'Mooi Noordenveld'

RODERWOLDE - Scholieren van verschillende basisscholen in Noordenveld hebben in het voorjaar meegedaan aan een wedstrijd, die was georganiseerd door Kunstmomenten Noordenveld.

De prijs was een workshop bij Fokko Rijkens in Roderwolde. Woensdag 29 juni hebben zes basisscholieren(groep 5 t/m 8) schilderijen gemaakt in het kader van Mooi Noordenveld. Rijkens zag veel talent: "De groep was ook zeer gedreven". Ymke Havinga en Iris Schoonhoven hebben Veenhuizen als mooiste plek van Noordenveld geschilderd, Lonneke Weber de Duiventil bij het Mensinge, Milou een hunebed, Loes Mul en Vera Webbink prachtige doorkijkjes in het even prachtige Noordenveld.

Knap

"De mooie schilderijen waren gevarieerd qua schildertechniek, en dat is erg knap als je je indenkt dat de meeste van deze kinderen voor het eerst met acrylverf hebben gewerkt. Leuk om de trotse ouders te zien", glundert Rijkens. De schilderijen zijn vanaf 22 juli te zien tijdens de tentoonstelling Mooi Noordenveld samen met nog veel meer kunst gemaakt door Jong Talent uit de gemeente Noordenveld. De tentoonstelling wordt vrijdag 22 juli om 16.00 uur geopend door burgemeester Klaas Smid. (Eigen foto's.)