Noordenveldlees(t)groep: leesplezier voor iedereen

RODEN - In het najaar start Noordenveldleest met de Noordenveldlees(t)groep. Voor wie van lezen houdt, voor wie graag eens op een andere manier naar een verhaal kijkt en zeker voor de lezer die het leuk vindt van gedachten te wisselen met andere liefhebbers.

Iedereen kan meedoen, het leesplezier staat voorop. Als bonus organiseert Noordenveldleest lezingen die in verbinding staan met de gelezen boeken: óf de schrijver zelf komt langs óf iemand komt een thema uitdiepen. De kick-off is op 4 november met een lezing van Eva Vriend over haar boek de Helpende hand in café Ensing te Peize. Met dit nieuwe initiatief wil Noordenveldleest deelname aan een leesgroep toegankelijk maken voor iedereen. Aanmelden kan per groep of individueel. De groep komt bijeen op een zelfgekozen locatie; het aantal deelnemers moet in relatie staan tot een prettig huiskamergevoel. Overigens biedt de bibliotheek in Roden ook ruimte aan in de ochtend- of avonduren.

Gespreksleider

Met een eigen voorzitter of gespreksleider - per seizoen of per boek, wat maar het beste past - kan de leesgroep zelf aan de slag. Vaststaat dat ieder boek stof levert voor een gesprek: interessant, verrassend, diepgaand of luchtig en informatief. Noordenveldleest selecteert voor de Noordenveldleestgroepen twee boeken per seizoen. Een beperkt aantal, zodat er ook ruimte blijft voor inbreng van de groep zelf. Natuurlijk kan de groep altijd een beroep doen op de kennis en creativiteit van de organisatie bij het maken van een keuze. In combinatie met het aanbod van de boekgerelateerde activiteiten verzorgt Noordenveldleest een compleet pakket voor de leesgroepen.

Info-avond

Inmiddels is bekend dat naast Eva Vriend ook Rodaan Al Galidi, Philip Dröge en Tommie Wieringa voor een lezing naar Noordenveld komen. Dinsdag 4 oktober is er een informatieavond in de bibliotheek van Roden. Voor meer info: info@noordenveldleest.nl Noordenveldleest is een initiatief van de openbare bibliotheken in Noordenveld, Boekhandel Daan Nijman en particulieren, met als doel leesbevordering in de breedste zin van het woord in de gemeente Noordenveld.