Handicartwedstrijd bij Golfclub Holthuizen succesvol

RODEN - Bij Golfclub Holthuizen was onlangs de jaarlijkse Handicartwedstrijd. De opkomst hiervoor was dit jaar iets beter dan vorig jaar: 43 deelnemers.

Waarschijnlijk was het warme weer van invloed op het aantal inschrijvingen. De Stichting Handicart zorgt ervoor dat mindervalide golfspelers toch hun favoriete spelletje tot op hogere leeftijd kunnen blijven spelen. Een “handicart” is een elektrische golfkar waarin 1 of 2 spelers hun 9 of 18 holes kunnen rijden en spelen. Voor kaarthouders kost een rondje golf 4 euro. De stichting werkt landelijk in Nederland en plaatst en onderhoudt deze golfkarren bij de aangesloten verenigingen. In géén ander land in de wereld is dit zo geregeld. De kosten hiervoor worden betaald uit donaties en legaten van leden en sympathisanten en uit de opbrengsten van bovengenoemde wedstrijden. De totale  opbrengst van de wedstrijd op Holthuizen was dit jaar een all time high: 1560 euro. Dit bedrag werd bijeengebracht door inschrijvingsgelden, extra donaties, verkoop van ballen en een veiling van diverse artikelen die grotendeels beschikbaar waren gesteld door de middenstand van Roden, Peize, Norg en omgeving.

Hoofdprijs

De hoofdprijs, een mintgroene parasol, werd geschonken door de firma De Vries XL  uit Roden. Deze werd gewonnen door Hetty Meijs uit Leek  met 42 punten. De tweede prijs werd gewonnen door Marjo Rademaker met 38 punten. De derde prijs was voor Han Holtman met 36 punten. De prijs en de wisseltrofee werden uitgereikt door de clubconsul. Beide speelsters (nrs. 1 en 2 ) worden afgevaardigd naar de regiofinale op vrijdag 23 september. op Golfclub Havelte te Havelte. Tijdens de wedstrijd hebben zich weer twee nieuwe donateurs aangemeld en we hopen uiteraard op navolging van anderen. Voor meer info: www.handicart.nl. (Eigen foto's.)