Spannende strijd op Rabocup in Noord-Drenthe

REGIO - Na zes wedstrijden om de Rabocup Assen en Noord-Drenthe is een spannende strijd ontstaan om de felbegeerde Rabocup.

Bij de dames is Olga Elling uit Vries enigszins uitgelopen op de andere deelnemers. Zij heeft een voorsprong opgebouwd van 12 punten. Hier kan nog wel verandering in komen, in de laatste 3 wedstrijden. De 6 beste uitslagen tellen namelijk mee voor de einduitslag. Hier door kan het gebeuren dat bij de laatste wedstrijd het klassement nog een verandering kan ondergaan. De eerste 5 vrouwen in het klassement voor de Rabocup zijn:
  • Olga Elling 70 punten 5 x gelopen Inkje Ozinga 58 punten 5 x gelopen Jelda Pranger 39 punten 4 x gelopen Bertha Bruggenkamp 38 punten 3 x gelopen Grietje Hoogekamp 31 punten 4 x gelopen
Bij de heren is de strijd om de Rabocup zeer spannend. Er heeft zich enigszins een kopgroep gevormd die met de punten vrij dicht bij elkaar zitten. Hier kan ook nog een grote verandering optreden daar alle deelnemers nog geen 6 wedstrijden hebben gelopen. Het kan zelfs nog gebeuren dat iemand die tot nu toe nog maar 3 wedstrijden heeft gelopen en op de laatste 3 wedstrijden goed scoort dat die aan het eind aan het langste eind trekt. Er volgen nog 3 wedstrijden. De 6 beste uitslagen tellen mee voor de einduitslag. De eerste 5 mannen in het klassement voor de Rabocup zijn:
  • Luc Sillen 86 punten 5 x gelopen Arjan Marchand 79 punten 4 x gelopen Tom Hendrikse 70 punten 3 x gelopen Freek Hoolsema 69 punten 4 x gelopen Anno Huizinga 66 punten 5 x gelopen
De eerst volgende wedstrijd is de Zeijer Strubbenloop in Zeijen, deze wedstrijd is op 17 september 2016. Aanvang 16.30 uur. Daarna zijn er nog wedstrijden in Tynaarlo(1 oktober) en Vries (13 november).