Grand Prix WK Langbaan in Eenrum

Eenrum - De wereldmotorbond FIM heeft de Motor Club Eenrum gevraagd om een Grand Prix te organiseren om het Wereldkampioenschap 2016. Met alle internationale toppers aan de start en diverse Nederlandse helden, belooft het een spannende strijd te worden.

Huidig wereldkampioen Jannick de Jong zal tevens aan de start verschijnen. De Jong kende in 2015 een succesvol seizoen: hij werd wederom Nederlands en Europees kampioen Grasbaan Solo. Ook is Theo Pijper aanwezig. Hij behaalde een achtste plek tijdens de eerste Grand Prix in het Duitse Mühldorf.
Dirk Fabriek uit Stadskanaal ontvangt een wildcard en kan zich alvast opmaken voor een spectaculaire racemiddag in Eenrum. Romano Hummel en Henry van der Steen staan op papier als eerste en tweede reserve in de Grand Prix van Eenrum. De supersnelle, 625 meter lange, Eenrumer grasbaan-ovaal is geschikt voor de races op wereldniveau.
De vijftien beste grasbaan coureurs van de wereld staan garant voor hoge snelheden, spectaculaire inhaalacties en close-racing. Daarnaast zullen de zijspannen en de ST1 het programma van de zondag compleet maken. Op zaterdag 20 augustus wordt er ook gereden. Het Open Nederlands Kampioenschap jeugd staat dan op het programma, samen met de nationalen en een Europees Kampioenschap voor de veteranen in de European Veteran Longtrack Series.