VV Nieuw-Roden VR1 debuteert in derde klasse met monsterzege

NIEUW-RODEN - Ondanks wat de uitslag van 10-0 van Nieuw-Roden VR 1 tegen MVK '29 doet vermoeden, duurde het 26 minuten voordat de eerste goal viel voor de thuisclub. Amber Bandringa kopte de bal uit een corner in de netten: 1-0.

Binnen een minuut viel het tweede doelpunt. Op aangeven van Renee Huizinga dribbelde Amber Bandringa langs haar tegenstander en scoorde onhoudbaar de 2-0. Samen met wat bijna-doelpunten bleef het een matige eerste helft. Het vernieuwde team van MKV’29 hield dan ook goed stand en loerde op een counter. De verdedigers van Nieuw-Roden lieten zich niet verrassen. Sharon van der Ploeg deed goed werk door MKV’29 gevaarlijkste speelster Nacima Allouche niet in haar spel te laten komen. In de rust werden de speelsters van Nieuw-Roden bijgepraat over het slecht vertoonde spel. De gemaakte aanvalsfouten mochten in de tweede helft niet weer gemaakt worden. De dames wonden er geen doekjes om. De eerste aanval werd opgezet door de 'Johan Cruijff'' van het damesvoetbal. Renee Huizinga is in haar versnelling(en) onnavolgbaar, snel met de bal aan de voet en met een vooractie de tegenstander altijd te snel af. Ook nu was het voor Nikki Bosman voorspelbaar waar ze de bal kon ontvangen en nam de positie in bij de eerste paal: 3-0.

Alert

Nog geen 3 minuten later werd een schot van Grytsje van der Berg afgeketst en de altijd alerte Amber Bandringa liet ook deze kans niet verloren gaan: 4-0. Na een kwartier in de tweede helft sloopte Renee Huizinga de verdediging van MKV en scoorde in korte tijd twee keer. De opbouw was van hoog niveau. De vleugels werden beter benut en er ontstond meer ruimte voor het doel. Martine Kooiker pakte tijdens de wedstrijd haar momenten. Dit was nodig omdat de ziekte van Pheiffer haar parten speelt. Met een 'man' in de rug draaide ze handig weg en droeg haar steentje bij: 7-0. Dan is er nog een kleine acht minuten te spelen. En de jacht op dubbele cijfers ontstond toen de heerser op het middenveld Grytsje van der Berg de 8-0 liet aantekenen. Uit een volgende corner kopte Grytsje met veel overtuiging de bal binnen: 9-0. Met nog twee minuten te gaan was het Martine Kooiker die na een paar MKV speelsters op het verkeerde been te hebben gezet de korte hoek vond: 10-0.

Lof

Veel lof verdient het team van Nieuw Roden en zeker onze achterste linie inclusief keepster Sanne Steenwijk, Larissa Nijland, Sharon van der Ploeg en de zusjes van der Donk zijn allen 15 en 16 jaar jong en zijn gevoelsmatig de status 'belofte' al voorbij. Lof kwam ook van een vaste supporter annex fotograaf Anne Takens. Hij schreef bij zijn fotoverslag: “Een imponerend Nieuw Roden VR1 wint als debutant in de derde klasse de eerste competitiewedstrijd tegen MKV '29 VR1 uit Leeuwarden met 10 - 0." Next game: zaterdag 10 september, 12.00 uur in Oosterwolde tegen SJO J.V. Oostenburg Vr1. (Foto’s Anne Takens.)