Wagenbouwers bestellen bloemen voor 'Raar maar waar'

RODEN - De Rodermarktparade op zaterdag 24 september heeft als thema ‘Raar maar waar!.’ Vereniging voor Volksvermaken Roden ging samen met het voltallige college van de gemeente Noordenveld bij de wagenbouwers langs.

"Dit is al jarenlang een leuke en aangename traditie", vertelt voorzitter Lammert Kalfsbeek. "Het wordt ook erg gewaardeerd door zowel het college, als de Volksvermakers en uiteraard ook de wagenbouwers. Het doel van deze rondgang is naast het bestellen van de bloemen ook om te zien hoe de bouw van de wagen vordert." Lammert Kalfsbeek: "De wagenbouwers konden kiezen uit de kleuren van verschillende dahlia’s en daar dan weer de aantallen, die op de paradewagen worden ‘geprikt’ aan ons doorgeven. Op 22 september worden de vele kratten met dahlia’s van verschillende kleuren op de bouwlocaties bezorgd. We halen de bloemen uit Eelde, Vollenhove en Sint Jansklooster. Als de nood zeer hoog is dan worden er nog bloemen uit Lichtenvoorde en Zundert gehaald."

Bouwgroepen

OBS DE POOLSTER: Rupsje Nooitgenoeg, ALTENA: Reuzen van de aarde, CBS DE HOEKSTEEN: Het verwonderlab van professor Hoekstein, AV '75: Ook wij zijn jong geweest, OBS DE MARKE: Wonderlijk Water, DE BOMENBUURT: De tijd vliegt, GBS DE RANK: De omgekeerde wereld, DE HOPBOUWERS: Jheronimus Bosh, OBS DE TANDEM: De Dierderij, ONZE KIDS: Plezier!, OBS HET VALKHOF: Droomland, BOUWGROEP N.E.D.: Special effects, fantasie wordt werkelijkheid, CBS DE PAREL: Mindcr#x, NIETAP-TERHEYL e.o.: Ter Helle of Paradijs.