Dubbel feest op De Hoeksteen

RODEN - Het was feest, dubbel feest op CBS De Hoeksteen in Roden. Leerlingen, ouders, medewerkers en leerkrachten van De Hoeksteen hadden namelijk wat te vieren.

Heel blij was de school met het Hoeksteenlied dat tijdens het schoolfeest live met de Liedjesbende gepresenteerd werd door het leerkrachtenteam. Het was een primeur. Datzelfde Hoeksteenlied was ook de kick-off van het muziektraject om een nieuwe impuls te geven aan muziekeducatie binnen de school. PentaPrimair, de stichting waar ook De Hoeksteen onder valt heeft namelijk een landelijke subsidie ontvangen en kan hiermee muziekles binnen de school een plek geven in het reguliere onderwijs. Om dit te realiseren is De Hoeksteen een samenwerking aangegaan met Minka Zaal van Stempalet Muziekeducatie uit Peize die als cultuurpartner samen met de school het begeleidingstraject vorm geeft en gaat coördineren.

Coaching

De subsidie is gericht op deskundigheidbevordering van leerkrachten; door middel van teamtraining en coaching van de leerkrachten zal Stempalet een belangrijke rol spelen in het bevorderen van de muzikale expertise binnen het team. De eerste teamtraining heeft inmiddels plaatsgevonden, waarbij Minka het door haar gecomponeerde Hoeksteenlied het team heeft geleerd. Het schoolfeest stond bol van muziek, zo vonden er allerlei optredens plaats van leerlingen van De Hoeksteen, De Liedjesbende speelde een programma voor en met de kinderen en ook had de ouderband nog een bijdrage aan het geheel. 'Hier hoor je erbij...De Hoeksteen dat zijn wij!' zingen straks alle kinderen van De Hoeksteen, de school is trots!