KV Noordenveld wint streekderby in Zevenhuizen

RODEN -  KV Noordenveld had zaterdag de pikante streekderby tegen Sparta. Trainer/coach Leo van der Lei van Sparta komt uit Roden en heeft een KV Noordenveld verleden, terwijl de huidige trainer/coach van Noordenveld de selectie van Sparta vorig seizoen nog onder zijn hoede had.

De Mastformatie won de wedstrijd onder grote publieke belangstelling op het zonnige korfbalcomplex in Zevenhuizen uiteindelijk op overtuigende wijze : 13-19. Een prima prestatie van het team van trainer/coach Jan Willem Venekamp. De openingstreffer was op deze mooie nazomermiddag gelijk al in de eerste minuut voor Noordenveld. Vervolgens duurde het 7 minuten voordat Christien Speelman ook de tweede treffer van deze middag aantekende en de teams dus van vak konden wisselen. Na de eerste score van de thuisploeg liepen de oranje tijgers weg naar 1-4 door treffers van Jaap de Boer en Sven Stobbe. Halverwege de eerste helft werd er om en om gescoord en zo stond er met nog 10 minuten voor de rust een gelijke stand op het scorebord: 7-7. In de laatste 10 minuten wisten de Spartanen nog 2 keer de binnenkant van de korf te vinden en de Roners met een afstandstreffer van Jasper Lütter nog 1 keer. De thuisploeg ging dus met een kleine voorsprong de rust in.

Naast elkaar

In de eerste minuut na de rust bracht Anna de Boer beide buurtverenigingen weer naast elkaar, 9-9. Vervolgens werd er om en om gescoord. Na de 11-11 zette de Mastformatie aan voor een sterk offensief. Door scores van aanvoerder Simon ter Steege, Jaap en Anna de Boer en Jasper Lütter liep Noordenveld uit naar 11-15. In de laatste 10 minuten van dit streekduel wist Sparta nog 2 keer te scoren en scoorde de korfbaltrots uit Roden nog 4 keer. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er zodoende een duidelijke 13-19 op het scoreformulier. De tweede Mastformatie moest de punten in Zevenhuizen laten (13-11 voor Sparta 2). Volgende week spelen de beide Mastselecties weer een thuiswedstrijd aan de Borglaan. Noordenveld 2 speelt om 14 uur tegen het Groningse ROG 2 en het vlaggenschip van Noordenveld begint om 15.30 uur tegen DTL 1 uit het Noordfriese Hantum.