KV Noordenveld behaalt monsterscore tegen DTL Hantum

RODEN KV - Noordenveld boekte zaterdag een monsterzege op het eigen korfbalcomplex aan de Borglaan tegen DTL uit het Noordfriese Hantum. De oranje tijgers schoten deze middag van de Rodermarktparade met scherp en wonnen meer dan overtuigend met 36-11.

De eerste selectie van trainer/coach Jan Willem Venekamp denderde in minder dan geen tijd over de tegenstanders uit Hantum heen. Na 20 minuten spelen stond er een 9-2 score op de borden. De vele toeschouwers die deze middag na de jaarlijkse Rodermarkt parade naar de Borglaan waren gekomen, waren in een lekker nazomer zonnetje getuige van een ijzersterk en zeer effectief spelende Mastformatie. Alle acht spelers van Noordenveld wisten de binnenkant van de Friese korf te vinden.

Scherper

De verhoudingen waren duidelijk toen er bij 15-4 werd gerust. Na de pauze hadden de oranje tijgers het vizier zo mogelijk nog scherper staan. In het tweede deel wisten de Roners nog 21 keer te scoren en DTL bracht met 7 treffers zijn eindtotaal op 11. Oogstrelende acties en fraaie scores verhoogden de feestvreugde rondom deze puike wedstrijd van kv Noordenveld. De 2 e Mastselectie wist hieraan voorafgaand de wedstrijd tegen ROG 2 (Rondom d’Olle Grieze) met het kleinst mogelijke verschil te winnen: 22-21. Zaterdag 1 oktober ontvangt de Oranje formatie de hoofdmacht van Quick ’21 uit Oudega (Smallingerland). Aanvang 15.30 uur. Om 14 uur neemt de tweede selectie van Noordenveld het dan op tegen de reserves van Quick’21. Dinsdagavond 27 september speelt Noordenveld 2 om 19.30 uur een bekerwedstrijd tegen kv Noveas 1 uit Steenwijk. (Foto's KV Noordenveld.)