Rotak heeft juiste koers te pakken

RODEN - Tafeltennisvereniging Rotak heeft de wind momenteel vol in de zeilen. Nadat het eerste team vorig seizoen promoveerde richting de eerste klasse, verlopen de prestaties een etage hoger momenteel boven verwachting.

De ploeg staat in de eerste klasse bovenaan de ranglijst en daar had Rotak-voorzitter Erwin Heijnen op voorhand geen rekening mee gehouden. ,,Ze doen het uitstekend momenteel en dat heeft voor een deel ook te maken met de komst van Alex Westers die als een enorme aanwinst geldt voor ons team. Hij verhuisde naar Leek en koos er voor om zich aan te sluiten bij onze vereniging. Het is natuurlijk lastig om in deze fase al aan te geven waar het team dit seizoen gaat eindigen, maar een plek bij de bovenste plaatsen moet absoluut haalbaar zijn.’’

Open huis

Waar veel verenigingen in Nederland kampen met een terugval in het ledental, blijft de continuïteit bij Rotak gehandhaafd legt Heijnen uit. ,,Je ziet het om je heen steeds meer gebeuren dat verenigingen met krimp te maken hebben, maar ondanks het feit dat wij een relatief kleine club zijn, hebben wij gelukkig nog niet te maken met dit fenomeen. We doen er ook alles aan. Zo hielden we afgelopen zomer regelmatig open huis waarbij we over belangstelling geen reden tot klagen hadden. Kortom, we mogen als vereniging heel tevreden zijn met de huidige stand van zaken, maar er is nog altijd plek voor nieuwe leden. Volgend seizoen starten we bij de senioren overigens met een derde team.’’ Inmiddels is Heijnen vier jaar voorzitter. Onlangs verlengde Heijnen zijn contract. Een beslissing waarvoor weinig bedenktijd nodig was. ,,Ik heb het prima naar mijn zin bij de club en kan nu al terugkijken op vier mooie jaren die ik hoop een dito vervolg te geven, want we zitten als club op tal van terreinen duidelijk in de lift.’’ Neem voor meer informatie ook eens een kijkje op www.ttvrotak.nl.