Afsluiting kunstwerkenwedstrijd #MooiNoordenveld

RODEN - Veel jongeren zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met knutselen in het kader van de wedstrijd #MooiNoordenveld. De wedstrijd was onderdeel van de Omgevingsvisie Noordenveld 2030 die nu als concept ter inzage ligt.

De opdracht was iets te maken waarmee duidelijk werd waarom jongeren het mooi vinden om in de gemeente Noordenveld te wonen. Er kwamen hele mooie en diverse kunstwerken binnen. Zo mooi, dat deze van 22 juli tot en met 14 augustus tentoon zijn gesteld in Kunstencentrum K38 in Roden. Tijdens de opening van deze expositie werden door burgemeester Klaas Smid de prijswinnaars bekend gemaakt. Veel jongeren waren op vakantie en konden dus de prijzen niet in ontvangst nemen. Op woensdagmiddag 21 september reikte wethouder Gerrit Alssema daarom de prijzen uit aan de winnaars van de kunstwerkenwedstrijd #MooiNoordenveld.

Prijswinnaars

In de oude hal van het gemeentehuis stonden alle kunstwerken en dit keer ook de prijswinnaars. In de leeftijdscategorie 12 jaar en ouder hebben Nynke, Merlijn, Merle en Marre van het Technasium Norg gewonnen. Zij hadden een wijk voor de toekomst ontworpen waarbij aandacht was voor duurzaamheid maar ook voor contact. Hun wijk was zo opgebouwd dat er meer betrokkenheid ontstaat onder de mensen die er wonen. De jury vond het een erg mooi en doordacht ontwerp. De meiden waren erg blij met hun prijs van €300,--. Wout Brink, de nummer 1 in de leeftijdscategorie 4-12 jaar had een prachtig huis gemaakt van spatels. Op elke spatel stond geschreven wat hij zo leuk vindt aan Noordenveld. Met zijn kunstwerk heeft hij de mini-iPad gewonnen. Dat kwam hem ook heel goed van pas, want zijn tablet was net stuk gegaan. De jury vond in deze leeftijdscategorie echter nog meer kunstwerken zo mooi dat er tevens een tweede en derde prijs in het leven is geroepen. De tweede prijs was voor de Plusklas van CBS de Parel in Roden. Zij hebben op een duurzame manier een heel park ontworpen, de kinderen hebben namelijk spullen gebruikt die ze al hadden. Zo waren er onder andere gordijnringen, speelgoedautootjes, flesdopjes en stukjes stof te vinden en nog veel meer materialen. Zij hebben voor hun Plusklas een waardebon gewonnen. Jente en Fiene van Het Valkhof in Roden en Loes Mul waren niet aanwezig tijdens de bijeenkomst, zij hadden gezamenlijk de derde prijs gewonnen. Naast de kunstwerkenwedstrijd werd er in het kader van #MooiNoordenveld een fotowedstrijd gehouden voor jongeren op Instagram. Van februari tot en met augustus konden jongeren onder vermelding van de hashtag MooiNoordenveld foto's inbrengen. Elke maand werd er door de jury een winnaar gekozen. De foto's van deze maandwinnaars pronkten op de Jaarbeurs van het Noorden. De uiteindelijke winnaar van deze wedstrijd ontvangt 300 euro.