Kinderboekenweek bij Boekhandel Daan Nijman

RODEN - Woensdag 5 oktober barst de Kinderboekenweek los bij Boekhandel Daan Nijman in Roden. Het thema luidt ‘Voor altijd jong!’, waarbij vooral opa’s en oma’s in het zonnetje worden gezet.

De opening vindt traditioneel woensdag vanaf 17.00 uur plaats met de speciale Kinderkassa, waarbij kinderen zelf hun boek mogen aanslaan op de kassa om het daarna prachtig in de te pakken en te versieren. Voor pakpapier, frutsels, een krukje en natuurlijk Oorlog en vriendschap, het Boekenweekgeschenk van Dolf Verroen, wordt gezorgd. Ook is het speciaal door Floor Rieder gemaakte uitklapprentenboek, Waar is Ludwig? verkrijgbaar. Geheel passend in het thema is schmink-artiest Tanja Hommes aanwezig omde wat oudere begeleiders van de kinderen weer helemaal ‘jong’ schminken. Donderdag 6 oktober geeft specialist Gretha Straatsma tips en trucs om voor te lezen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en heeft plaats in de winkel. Kandidaten die nog twijfelen of ze zullen meedoen aan het Voorleeskampioenschap van Noordenveld voor opa’s en oma’s, kunnen na deze avond veilig de strijd aan… Kandidaten kunnen zich nog tot 9 oktober aanmelden via charlotte@daannijman.nl. Let op: óók mensen die geen opa of oma zijn, maar wel graag voorlezen, mogen meedoen. De spelregels en voorwaarden staan op www.daannijman.nl onder het kopje ‘Activiteiten’. De finale heeft in een relaxte sfeer – meedoen is belangrijker dan winnen - plaats op woensdagmiddag 12 oktober, vanaf 16.00 uur.

Agent en boef

Zaterdag 8 oktober vanaf 15.00 uur maken Agent & Boef de winkel onveilig. Dan zijn schrijver Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer aanwezig om voor te lezen, te vertellen, te tekenen en hun handtekening te zetten in hun boeken. Onlangs verscheen een nieuw deel in de serie, Agent & Boef en de gladde grapjes. Boef is ontsnapt uit de gevangenis en heeft zeep gestolen. Aan Agent de taak de zaak op te lossen. Maar hij kan wel wat hulp gebruiken, dus kinderen mogen komen zoeken naar de verstopte zeep in de winkel. Zaterdagmiddag 15 oktober komt Zilveren-Griffelwinnaar Hans Hagen - onder veel meer - het tijdelijke WHJOJH Museum openen. Het wát? Het WHJOJH Museum. Dit jaar viert Jubelientje, de heldin uit de boeken van Hans Hagen en Philip Hopman, haar 25ste verjaardag! Speciaal hiervoor maakte het duo een nieuw boek: Jubelientje en de hoed van oma Blootje. Hierin ontdekt Jubelientje op zolder een aantal tekeningen van een mevrouw met alleen een hoed op. En die vrouw… dat is oma in haar blootje met alleen een hoed op! En zo komt Jubelientje op het idee een museum te maken: het Wat Heb Je Op Je Hoofd Museum (WHJOJH Museum). Samen met Dirk-Jan verzamelt ze helmen, haren, kronen en zelfs een hertengewei. Hulp om Jubelientje haar museum vol te krijgen is welkom, hoeden kunnen vóór vrijdag 14 oktober ingeleverd worden in de boekhandel.