KTP Nieuw-Roden speelt zich overtuigend in de top 4

HAREN - KTP Nieuw Roden heeft Pernis met 7-2 verslagen. KTP Nieuw-Roden ontving de ongeslagen koploper in de eredivisie in de Topsporthal in Leek.

De wedstrijd kon niet gespeeld worden in de hal waar de dames normaliter spelen. Het publiek moest het doen met een tribune op de kop van het veld. Bij aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de vorige week overleden Leo Soeters, erg gewaardeerd voor zijn (ver)diensten voor het vrouwenvoetbal. Gretig Nieuw-Roden zette Pernis binnen 6 minuten op een 2-0 achterstand. De snelheid en doeltreffendheid van Renee Huizinga werd onderschat door Pernis. In de volgende minuten kwamen de Zuid-Hollanders iets meer aan voetbal toe. Een paar keer kreeg Pernis de kans, maar KTP kwam een met de schrik vrij. Benice Verwoert scoorde in de 13 minuut aansluiting treffer voor Pernis. 2-1. Het aan de taak houden bij KTP-speelsters zorgde weer voor overwicht en Larissa Nijland stond keurig aan het eind van de KTP aanval: 3-1. De daarop volgende counter werd op snelheid over meerdere schijven fraai afgemaakt door Mariel Miedema: 4-1 in de slotminuut van de eerste helft.

Blessures

De wedstrijd werd harder en spelers vielen uit door blessures. Jildau Huitema breidde de score uit naar 5-1. Maar twee minuten later werd na een fout van KTP een counter feilloos afgemaakt door Pernis-speelster Milenca van Ee: 5-2. Een ongelukkig eigen doelpunt van Dounia el Biyar gaf KTP een 6-2 voorsprong. De strijd werd nog harder en Pernis pakte in twee opvolgende minuten twee gele kaarten. In de laatste 7 minuten gaf KTP Nieuw-Roden niets meer weg. Het wachten op een counter werd beloond in de 37ste minuut. Deze werd afgemaakt door wederom Larissa Nijland. Door velen niet verwacht maar zeker een verdiende overwinning met een overtuigende uitslag: 7-2 Speelsters KTP Nieuw-Roden; Joukje van der Meer, Anne de Vries, Martine Kooiker, Linda Visser, Renee Huizinga, Annouk van der Donk, Larissa Nijland, Nancy Loth, Jildau Huitema, Amber Bandringa, Mariel Miedema, Anna Reitsma. Next Game: 19 februari om 19.45 uur, Sportcentrum Leek: KTP Nieuw-Roden tegen Zuidoost United uit Amsterdam. (een combi avond met de ook thuisspelende Leekster Eagles).