KV Noordenveld wint uit bij koploper Harich

RODEN - Een grote delegatie Roder korfballers reisde zaterdag af naar het Friese plaatsje Harich. Het derde, tweede én eerste team van KV Noordenveld speelden daar allen tegen KC Harich.

Na verliespartijen van het derde en tweede was het de beurt aan het vlaggenschip van Noordenveld om te zorgen dat er in ieder geval punten mee naar Roden genomen zouden worden. In de poule van Noordenveld is het bovenin erg spannend en iedereen lijkt van elkaar te kunnen winnen. Harich was voor aanvang van de wedstrijd koploper in de poule en had drie punten voorsprong op Noordenveld. De eerste scores in de wedstrijd lieten even op zich wachten, maar na de openingstreffer van Christien Speelman viel de bal regelmatig door de korf in de eerste helft. Na 20 minuten was de stand 3-7 in Rodens voordeel. Noordenveld oogde sterk en leek Harich geen kans te willen geven om in de wedstrijd te komen. Aan het einde van de eerste helft liep Noordenveld steeds verder uit en Renate van der Woude zorgde er met de 5-10 voor dat de Oranje Tijgers van hoofdtrainer Jan Willem Venekamp met een voorsprong de kleedkamers in gingen.

Voorsprong

De thee had de Roners blijkbaar goed gedaan, want binnen acht minuten in de tweede helft had Noordenveld een voorsprong van tien doelpunten opgebouwd. De wedstrijd leek daarmee beslist. Noordenveld was overal op het veld en won veel duels rond de korf. Simon Ter Steege benutte één van de vele kansen en bracht Noordenveld halverwege de tweede helft op een 8-16 voorsprong. De rest van de tweede helft was een fysieke strijd waarin de winnaar van de wedstrijd al bekend was. De Drentse doelpuntenmachine stagneerde wat, waardoor Harich het verschil toch nog iets kleiner kon maken. Aan de kant van Noordenveld maakte Lianne Bangma na lang blessureleed haar rentree. Zij mocht de laatste minuten van de wedstrijd nog invallen. Wat langer dan verwacht, want de scheidsrechter liet beide teams in de tweede helft tien minuten langer spelen dan gebruikelijk. De reden daarvoor was voor iedereen onduidelijk. In deze laatste tien minuten wist Harich nog een aantal keer te scoren en na tachtig minuten korfbal was de eindstand 14-19 in het voordeel van de Mastformatie. Deze knappe overwinning op koploper Harich zorgt ervoor dat Noordenveld de aansluiting houdt met de top van de poule. Het staat nu op twee punten achterstand van de nieuwe koploper, Udiros uit Nieuwehorne. Deze ploeg komt volgende week zaterdag om 15:30 uur op bezoek aan de Borglaan in Roden. Udiros en Noordenveld spelen dan de laatste wedstrijd op het veld voordat beide ploegen zich op gaan maken voor de zaalcompetitie. (Foto's KV Noordenveld.)