Kunststichting in Roden

RODEN - e stichting heet: KC Conzep. De stichting wil culturele activiteiten organiseren.

Fokko Rijkens en Aart Kooijman zijn geen onbekenden in Noordenveld. Fokko Rijkens is de oprichter van Kunstmomenten Noordenveld (nu is hij adviseur) en was voorzitter van Verkuno. Samen hebben ze al heel wat succesvolle tentoonstellingen georganiseerd, waaronder de 2 grote manifestaties JONG I en JONG II. Deze manifestaties boden een podium aan net-afgestudeerde kunstenaars van Minerva en de Klassieke Academie met de mogelijkheid om een aantal weken te exposeren in galerie Het Koetshuis; later K38. Net-afgestudeerde musici van het Prins Claus Conservatorium konden optreden tijdens één van de drie concerten in de Winsinghhof. Ter promotie van de jonge musici zijn er ook cd-opnames van dit concert gemaakt door een afgestudeerde masterstudent muziektechniek.

Een bijzondere expositie was ‘Vervreemding in Roden’ met de bekende Quasi Realisten. Harry Tupan, adjunct directeur van het Drents Museum, verrichtte de opening. Ook is een Masterclass voor studenten en kunstenaars georganiseerd, gegeven door de internationaal bekende kunstenaar van de Neue Leipziger Schule: Aris Kalaizis.

De Manifestatie JONG III en de zeer bijzondere tentoonstelling met Noordelijke Realisten en Berlijnse kunstenaars(BSA) http zijn de eerstvolgende tentoonstellingen waar KC Conzep zich voor inzet.

Doelstelling van deze tentoonstellingen is het bieden van een podium aan jonge kunstenaars en het verbinden van Noordelijke Realisten met bekende Duitse Realisten.