Veldtoertocht voor kinderziekenhuis

EEN - Zondag 23 oktober 2016 wordt voor de 12e keer de Bike Life Veldtoertocht gehouden, vanaf de inmiddels traditionele startplaats Het Ronostrand te Een.

TFC Noad en WTC Roden staan deze keer ook weer garant voor een nieuwe en uitdagende route. De te rijden afstanden zijn 25, 40 en 55 kilometer. Starten kan tussen 9.00 uur en 10.00 uur.

Dichtbij de startplaats is een grote parkeerplaats met volop gratis parkeermogelijkheden , de route is volledig bepijld en m.b.v verkeersregelaars kan men veilig oversteken. Gedurende de tocht is er een rijdende EHBO post aanwezig, tevens is er een reparatiewagen op de route. Na afloop kan men de fietsen afspuiten , en er is een ruime douchegelegenheid. Ten opzichtr van voorgaande jaren is de route behoorlijk gewijzigd, met onder andere enkele uitdagende stukken uit de route van de Drenthe 200 en een aantal verrassende beklimmingen!.

De routes zijn mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van Gemeente Noordenveld, Ruitercentrum het Fjordenpaard, Waterschap Noorderzijlvest, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Camping Ronostrand. En niet te vergeten alle vrijwilligers van de verenigingen.

Dit jaar bemant de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis een stand op de dag van de inschrijving van het restaurant van het Ronostrand. Vanaf 2017 zal deze stichting als goed doel aan de Bike Life Veldtoertocht worden gekoppeld. Doordat de contacten laat zijn gelegd in 2016 zullen de deelnemers aan de Bike Life Veldtoertocht 2016 via een stand over dit goede doel worden geïnformeerd met daarnaast de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage in de daarvoor beschikbare ollectebussen te deponeren. Vanaf 2017 zal er een bedrag bij het inschrijfgeld worden gedaan.