Ouderenopvang vier dagen per week open

RODEN - Dagbesteding ’t Roderhart, gevestigd in het Vasalis-gebouw in Roden, is vanaf september open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Marije de Groot en Jolanda Hummel ontvangen op deze dagen ouderen uit Roden en omgeving en bieden hen van 10.30 uur tot 18.30 uur een zinvolle besteding van de dag, waarbij vooral gezelligheid voorop staat.

Marije en Jolanda, initiatiefnemers van ’t Roderhart leggen uit: „Koken, zingen, bakken, bewegen, geheugentraining, creatieve activiteiten, gezelschapsspellen; alles komt voorbij en bezoekers kunnen ongedwongen deelnemen aan die activiteiten die men leuk vindt. ’s Middags wordt er in gezelschap een warme maaltijd genuttigd, die mede door bezoekers is bereid en voordat de dag bij ’t Roderhart eindigt, wordt een broodmaaltijd geserveerd.’’

„De vierde dag opengaan, op vrijdag, probeerden we al even voor de zomervakantie”, vervolgen Marije en Jolanda. Dat daarvoor animo is, werd al snel bevestigd. „We merken dat bezoekers nu ze langere tijd bij ons komen behoefte hebben aan meer structuur, gezelligheid of om even van huis weg te zijn. Om twee of meer dagen dagbesteding aan te blijven bieden is het nodig om ook de vrijdag open te gaan. Mantelzorgers vertellen ons enthousiast dat een bezoek aan onze dagbesteding ouderen net even dat zetje kan geven dat thuisblijven mogelijk maakt, een doel in het leven geeft of een partner of kind ontlast van zorg. Wij zijn trots en tevreden met dit resultaat”, tot dusver. Op maandag 24 oktober en dinsdag 25 oktober is er tussen 18.30 uur en 19.30 uur de mogelijkheid om eens een kijkje te komen nemen in de dagbesteding van Marije en Jolanda.