Henk van Kalken schrijft nieuw boek

RODEN - Op zaterdag 12 november presenteert Henk van Kalken zijn nieuwe boek Laudanum in de verbouwde boekhandel Daan Nijman te Roden. Na zijn autobiografische debuut in 2013, De steenrode jas, kreeg Henk van Kalken de smaak van het schrijven te pakken.

Hij koos er voor om dit keer zijn eigen werkelijkheid te scheppen en schreef een spannende, geheel fictieve, roman: Laudanum. Hierin vormen Tibetaans boeddhisme en milde horror de achtergrond voor een verhaal vol muziek, spritualiteit, liefde en vriendschap. Een verhaal met bovennatuurlijke, verontrustende gebeurtenissen, maar zo geschreven dat de lezer zich af zal vragen of het hem ook zou kunnen overkomen.

Laudanum is vorige maand al verschenen, en verkrijgbaar via de boekhandel of rechtstreeks bij de uitgever: www.uitgeverijeigenzinnig.nl, maar wordt op zaterdag 12 november officieel gepresenteerd bij Daan Nijman.

Van 17 tot 19 oktober sluit Boekhandel Daan Nijman aan de Heerestraat in Roden een aantal dagen de deuren voor een grondige verbouwing. Op 20 oktober is de feestelijke heropening. Na de verbouwing zullen er minder stellingen in de winkel aanwezig zijn, waardoor er meer ruimte beschikbaar komt, onder andere voor een koffietafel. Een perfecte locatie voor de presentatie van Laudanum. Het begint om 16.00 uur en wordt afgesloten met een feestelijk hapje en drankje. Uiteraard is er de mogelijkheid om met de auteur van gedachte te wisselen en om een boek te laten signeren.

Ook De steenrode jas wordt binnenkort opnieuw uitgebracht. Uitgeverij EigenZinnig, gevestigd in Tolbert, brengt eind 2016 een geheel herziene druk van dit autobiografische boek uit, waarin Henk van Kalken op indringende wijze vertelt over zijn jeugd, waarin hij te maken had met huiselijk geweld en uithuisplaatsing door de toenmalige Jeugdzorg. In de kindertehuizen waar hij vervolgens terecht kwam was het helaas niet veel beter en de kleine Hennie had al zijn talenten om te overleven hard nodig.