Natuurwerkdag in Natuurschoonbos Nietap

NIETAP - De Natuurwerkdag is dit jaar zaterdag 5 november. Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 houdt LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de 16e keer op bijna 500 locaties door heel Nederland.

Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. De provinciale Landschapsbeheerorganisaties ondersteunen en organiseren in iedere provincie vele Natuurwerkdag-activiteiten in samenwerking met andere landelijke partners. Ook dit jaar doet Scouting Nederland mee op ruim 30 locaties om de jongste generatie te betrekken bij natuur en landschap. Verder kunnen vrijwilligers ook dit jaar weer aan de slag bij boswachterij Uddel van het Kroondomein het Loo.

Singles

Op een bijzondere locatie onder de rook van Groningen nabij de Hunze is een single natuurwerklocatie. Alleenstaanden krijgen de gelegenheid om in kleine groepjes of tweetallen de handen uit de mouwen te steken en op een ongedwongen wijze nieuwe mensen ontmoeten. De single natuurwerklocatie wordt ondersteund door Relatieplanet.nl. Een van de bijzondere locaties is in Noord-Drenthe, het Natuurschoonbosin Nietap. Vrijwilligers steken hier de handen uit de mouwen rondom het Vagevuur. Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap. Meer info is te vinden op www.natuurwerkdag.nl , ook over locaties en activiteiten in de buurt.