Meedenkavonden 'Bibliotheek als maatschappelijk partner'

RODEN - Op 31 oktober, 2 en 8 november worden meedenkavonden georganiseerd door de stichting Openbare Bibliotheek Noordenveld en de gemeente Noordenveld over de bibliotheek als maatschappelijke partner.

We leven in een kennis-, informatie- en netwerksamenleving. Dat vraagt nieuwe vaardigheden en eigen regie van mensen. De Bibliotheek kan daarbij een belangrijke rol spelen. Als partner in het stimuleren dat iedereen meedoet, in het behouden van een vitaal platteland, in het ontwikkelen van 21ste eeuwse vaardigheden of in het bevorderen van een leven lang leren. De Bibliotheek heeft vijf kernfuncties, die door deze ontwikkeling in een nieuw perspectief komen te staan. De bibliotheek is:
  • Warenhuis van kennis en informatie Centrum voor ontwikkeling en educatie Inspiratiebron van lezen en literatuur Encyclopedie van kunst en cultuur Podium voor ontmoeting en debat
Wethouder sociale zaken en cultuur Alex Wekema: “Centrale vraag is hoe we deze kernfuncties vervullen met het oog op de toekomst. Welke rol heeft de bibliotheek daarin? Onlangs is de gemeente gestart met een nieuwe aanpak om laaggeletterdheid tegen te gaan, via het landelijke programma ‘Tel mee met Taal’. De bibliotheek heeft daarin ook een belangrijke rol en zo zijn er meer onderwerpen waarin de bibliotheek een steentje bij zou kunnen dragen.”

Beleidsvorming

Bibliotheek Noordenveld en de gemeente Noordenveld willen tijdens de meedenkavonden graag met inwoners van Noordenveld verder praten over de bibliotheek als maatschappelijke partner, zodat hun ideeën hierover meegenomen kunnen worden in de beleidsvorming voor het bibliotheekwerk van 2017-2020. De avonden vinden plaats op:
  • Maandag 31 oktober, 19.00 – 21.00 uur, dorpshuis Peize (Esweg 2, Peize)
  • Woensdag 2 november, 19.00-21.00 uur, Bibliotheek Roden (Heerestraat 178, Roden)
  • Dinsdag 8 november, 19.00 – 21.00 uur, De Brinkhof Norg (Brink 1, Norg)
Aanmelden voor de meedenkavond kan tot vrijdag 28 oktober bij het secretariaat van Biblionet Drenthe, via telefoon 088 0128 000 of per e-mail: secretariaat@biblionetdrenthe.nl. Graag bij aanmelding even aangeven om welke avond het gaat.